Replici cu aluzie la vârsta unor femei deputat, la dezbaterile privind legea pensiilor

Deputaţii PNL şi PSD Cristina Pocora şi Aura Vasile au criticat, miercuri, PDL pentru votul în favoarea egalizării vârstei de pensionare la 65 de ani, arătând că femeile vor duce o viaţă mizeră, iar Cezar Preda (PDL) a asigurat-o pe Aura Vasile că nu este vorba despre ea, ci despre o altă generaţie.

86 afișări
Imaginea articolului Replici cu aluzie la vârsta unor femei deputat, la dezbaterile privind legea pensiilor

Replici cu aluzie la vârsta unor femei deputat, la dezbaterile privind legea pensiilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Pocora a spus că, prin votul dat, PDL a condamnat 52% din populaţie să ducă o viaţă mizeră.

"Aş vrea să văd cum puneţi o croitoreasă să bage aţa în ac la 63 de ani", a adăugat Pocora.

Aura Vasile a arătat că PDL a condamnat femeile la muncă silnică şi că abia aşteaptă să vadă cum vor reacţiona soţiile, surorile, rudele parlamentarilor PDL.

"Condamnaţi acest popor să muncească la nesfârşit", a spus Aura Vasile, arătând că Guvernul încearcă să nu mai dea nici ajutoarele de înmormântare.

În replică, deputatul PDL Cezar Preda a spus că egalizarea vârstei de pensionare nu se produce decât în 2030 şi că o asigură pe Aura Vasile să nu este vorba despre ea, ci despre o altă generaţie.

Această afirmaţie a determinat-o pe Aura Vasile să spună că niciodată nu şi-a ascuns vârsta, dar că Guvernul încearcă să acopere o gaură făcută prin proasta administrare.

"Vă informez că oamenii au început deja să cumpere doar câte un cartof şi un morcov", a adăugat Aura Vasile.

Deputatul PSD Eugen Bejinariu şi-a exprimat bucuria că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, o să iasă la pensie la vârsta de 65 de ani, iar Anastase a replicat că, în acest fel, va avea timp "să muncească pentru ţară".

Deputaţii au decis, miercuri, la dezbaterea legii pensiilor, egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani între bărbaţi şi femei.

Decizia a fost luată după ce votul a fost reluat de mai multe ori la acest articol.

Camera a respins, după reluarea votului, un amendament, adoptat iniţial în Comisia de muncă, care propunea ca vârsta standard de pensionare să fie 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei, fiind înregistrate 90 de voturi "împotrivă", 85 "pentru" şi 12 abţineri.

PNL şi PSD nu au fost de acord cu reluarea votului. Aura Vasile precizase că grupul său parlamentar se pronunţă pentru menţinerea amendamentului adoptat anterior de plen, care fusese propus de Comisia pentru muncă, care prevedea ca vârsta standard de pensionare să fie de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a propus reluarea votului la toate amendamentele care se referă la vârsta de pensionare pentru a fi rezolvată "brambureala" apărută în plen.

Deputatul Daniel Oajdea a spus, pe de altă parte, că acest proiect, care are caracter organic, nu trebuia să fie dezbătut miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că foarte mulţi dintre deputaţi au votat fără să ştie ce în condiţiile în care au primit tardiv raportul întocmit de Comisia pentru muncă.

"În loc să avem o dezbatere parlamentară reală, avem un joc în care Parlamentul demonstrează că e un simplu mecanism", a fost de părere deputatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici