REPORTAJ - Optimism la sediul de campanie al Monicăi Macovei şi o întrebare: "Îşi face partid? "

Simpatizanţi, jurnalişti, oameni de campanie, dar şi mulţi copii s-au adunat duminică seara, după închiderea urnelor, la sediul de campanie al Monicăi Macovei, într-o atmosferă de veselie şi optimism.

1938 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Optimism la sediul de campanie al Monicăi Macovei şi o întrebare: "Îşi face partid? "

REPORTAJ - Optimism la sediul de campanie al Monicăi Macovei şi o întrebare: "Îşi face partid? " (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Printre cei care au urmărit jocul rezultatelor candidaţilor s-au aflat şi fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu sau fostul şef al Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda.

Spre deosebire de partide, aici nu se face o numărătare paralelă a voturilor.

Încăperile sediului de campanie a fost împărţite pentru oaspeţi, presă şi staff-ul de campanie, aceştia din urmă stând stând pe podea, cu laptopurile pe genunchi. "Sediul este ca un stup de albine, albinele sunt creative, te ajută să progresezi", îşi dă cu părerea una dintre susţinătoarele lui Macovei.

Unii speră că "Monica" va păstra acest sediu aflat în centrul Capitalei. "Va face o organizaţie sau un partid, sigur va face ceva", este o opinie care se aude des.

Între timp, s-au făcut mai multe pregătiri pentru declaraţiile oficiale, fiind montată o platformă de lemn înălţată cu topuri de hârtie, pentru ca Monica Macovei să pară mai înaltă la pupitrul cu inscripţia "preşedintele Monica Macovei".

La sediul de campanie, mulţi simpatizanţi au venit cu copii, pentru că voiau să îi prezinte lui Macovei, micuţii aşezându-se cuminţi pe podea, cât candidata şi-a susţinut declaraţia de presă. Printre ei s-a aflat şi un bebeluş, care a gângurit de zor în liniştea lăsată în aşteptarea rezultatelor exit-poll-urilor.

Monica Macovei a venit la sediu cu câteva minute înainte de ora 21,00, fiind primită cu aplauze de către suţinători, care au întâmpinat-o cu apelativul "doamna preşedinte".

"Ne facem partid", a fost motivul discuţiilor între susţinătorii lui Macovei, mulţumiţi de faptul că sondajele o dădeau pe locul trei.

"Astăzi s-a născut un al treilea pol în România. Îi invit pe cei care au fost alături de mine şi pe cei care vor în o nouă contrucţie", a spus candidata, în aclamaţiile susţinătorilor. În schimb, Macovei nu a răspuns la nicio întrebare.

După stingerea reflectoarelor a rămas aceeaşi întrebare: "Monica Macovei îşi face partid?".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici