Reprezentanţii MCV, în România pentru a evalua situaţia justiţiei. Discuţii cu Ana Birchall, în această dimineaţă

O delegaţie MCV efectuează, începând de marţi, o vizită în România, pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră. Reprezentanţii MCV ajung marţi la Bucureşti şi vor avea întâlniri şi cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall, potrivit programului acesteia.

732 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii MCV, în România pentru a evalua situaţia justiţiei. Discuţii cu Ana Birchall, în această dimineaţă

Reprezentanţii MCV, în România pentru a evalua situaţia justiţiei. Discuţii cu Ana Birchall, în această dimineaţa

Potrivit agendei ministrului Justiţiei, Ana Birchall, are o întrevedere oficială cu membrii misiunii de evaluare din cadrul MCV, între orele 10:00 - 11:45, urmată de un prânz de lucru cu aceştia.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că delegaţia MCV ajunge, în Bucureşti, pentru a avea discuţii cu autorităţile cu privire la situaţia justiţiei din România.

Potrivit raportului MCV din noiembrie 2018, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România.

Tot la acea vreme, oficialii europeni au recomandat suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

Taguri:
mcv,
ana birchall,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici