Rezultate alegeri parlamentare 2012 BISTRIŢA-NĂSĂUD

MEDIAFAX îţi prezintă REZULTATELE ALEGERILOR PARLAMENTARE 2012 pentru fiecare judeţ şi partid în parte.

2009 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 BISTRIŢA-NĂSĂUD

Rezultate alegeri parlamentare 2012 BISTRIŢA-NĂSĂUD (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Lista provizorie a mandatelor la Camera Deputaţilor: 

Pană Adriana Doina - USL - PSD 

Suciu Vasile Daniel - USL - PSD 

Oltean Ioan - ARD - PDL 

Dolha Nechita Stelian - USL - PNL  

Lista provizorie a mandatelor la Senat:  

Dobra Dorin Mircea - USL-PNL;

Florian Daniel Cristian - ARD-PDL;

Deneş Ioan - USL-PNL

USL a câştigat în mod direct cinci colegii din cele şase din judeţul Bistriţa-Năsăud, adică trei la Camera Deputaţilor şi două la Senat, cel de-al şaselea - unde a candidat Ioan Oltean (PDL) - urmând să intre la redistribuire, arată numărătorile paralele realizate de partide. 

Potrivit numărătorilor paralele realizate de partide, candidaţii USL au câştigat Colegiile 1, 2 şi 4 de la Camera Deputaţilor şi Colegiile 1 şi 2 de Senat, întrunind peste 50 la sută din voturile valabil exprimate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Adriana-Doina Pană (PSD) a câştigat mandatul de deputat în Colegiul 1, Daniel Suciu (PSD) devine deputat în Colegiul 2, iar Stelian Dolha (PNL) în Colegiul 4.

În Colegiul 3 Camera Deputaţilor, Alexandru Pugna (USL), a obţinut cel mai mare număr de voturi, circa 45 la sută, în timp ce deputatul în funcţie, Ioan Oltean (ARD), s-a clasat al doilea. Astfel, acest colegiu va intra la redistribuire.

Dorin Dobra (PNL) a obţinut mandatul de senator în Colegiul 1, iar Ioan Deneş (PNL) devine senator în Colegiul 2.

Niciunul dintre cei care au câştigat funcţii de deputaţi şi senatori, potrivit numărătorii paralele a partidelor, nu au mai deţinut aceste demnităţi

Colegiul în care a candidat şeful PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, va intra la redistribuire, întrucât contracandidatul său de la USL, cântăreţul Alexandru Pugna, a obţinut, potrivit numărătorii paralele parţiale a Uniunii, 46 la sută din voturi, afirmă liderul judeţean al PSD, Emil Radu Moldovan.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că din numărătoarea paralelă a voturilor din 54 de secţii din cele 59, din Colegiul 3, reiese că Alexandru Pugna a fost votat de 46 la sută din populaţia care s-a prezentat la urne, el având cel mai mare număr de voturi în acest colegiu, dar insuficient pentru a fi declarat câştigător.

"Din numărătoarea paralelă a voturilor a reieşit că am închis cinci colegii din şase, trei la Camera Deputaţilor, două la Senat. Toţi colegii mei conduc detaşat la număr de voturi şi nu se mai poate schimba mare lucru. Doar în Colegiul 3 lucrurile sunt incerte. Alexandru Pugna nu a făcut peste 50 la sută şi, cu toate că l-a învins pe Ioan Oltean, acest colegiu va intra la redistribuire. E umilitor pentru Ioan Oltean, ştiu", a declarat Moldovan.

El a spus că, la Năsăud, de exemplu, pe Alexandru Pugna l-ar fi votat 2.500 de persoane, în timp ce pe Ioan Oltean doar 800.

"Diferenţa de voturi între Pugna şi Oltean e mare, dar lui Sandu îi lipsesc câteva sute de voturi să închidă colegiul", a spus Moldovan.

Conform numărătorii paralele a USL, Doina Pană a fost votată de 57 la sută dintre electorii din 24 de secţii din 63 câte sunt în Bistriţa şi Livezile. La rândul său, candidatul USL în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor Daniel Suciu are 57 la sută din voturi în 45 de secţii de votare din 109 câte există în colegiul său. Candidatul pentru funcţia de deputat în Colegiul 4 Stelian Dolha a fost votat de 54,5 la sută dintre electori în 37 de secţii din 82.

La Senat, Dorin Dobra are 56,5 la sută în 56 de secţii de votare din 145 din Colegiul 1, iar Ioan Deneş 60 la sută în 60 de secţii din 168 câte sunt în Colegiul 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici