Rezultate alegeri parlamentare 2012 SIBIU

Preşedintele PDL Sibiu, Ion Ariton, fost ministru al Economiei în Cabinetul Boc, obţine, după redistribuire, al doilea mandat de senator în Colegiul 1 Sibiu, unde s-a clasat pe locul al doilea, iar PPDD va avea un deputat în judeţul Sibiu, pe Iacob Puşcaş, absolvent de Calculatoare şi Teologie.

1993 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri parlamentare 2012 SIBIU

ALEGERI PARLAMENTARE: Lista completă a candidaţilor din Sibiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

LISTA MANDATELOR PENTRU CAMERA DEPUTAŢILOR:

Tămâian Ioan - USL-PNL

Turcan Raluca - ARD-PDL

Roman Gheorghe - USL-PSD

Puşcaş Iacob - PP-DD

Axente Ioan - USL-PSD

Frăticiu Gheorghe - USL-PSD

Cazan Mircea-Vasile - USL-PNL

LISTA MANDATELOR PENTRU SENAT:

Ariton Ion - ARD-PDL

Ilieşiu Sorin - USL-PNL

Arcaş Viorel - USL-PSD

Neagu Nicolae - USL-PNL

 

Potrivit Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu, la finalul etapelor de redistribuire, numărul parlamentarilor creşte, în judeţ, de la 9 la 11, Ion Ariton (ARD) obţinând un mandat de senator şi Iacob Puşcaş (PPDD) un mandat de deputat, prin suplimentare, în timp ce Raluca Turcan câştigă un nou mandat de deputat prin redistribuire.

În Colegiul 1 Senat - zona municipiului Sibiu, pe primul loc s-a clasat regizorul Sorin Ilieşiu (USL), care a fost votat de 31.251 de persoane, reprezentând 57,37 la sută, urmat de fostul ministru al Economiei Ion Ariton, care a fost votat de 14.877 de persoane, adică de 27,31 la sută din electorat.

În Colegiul 4 Camera Deputaţilor, fostul şef al OPC Sibiu Ioan Axente a închis colegiul cu 51,96 la sută, fiind votat 10.565 de persoane, însă va merge în Cmaera Deputaţilor alături de contracandidatul său Iacob Puşcaş (PPDD), care s-a clasat pe locul al doilea, fiind votat de 4.633 persoane, reprezentând 22,78 la sută.

Ion Ariton a declarat corespondentului MEDIAFAX că este de datoria lui să îi reprezinte pe cei care i-au acordat votul pentru al doilea mandat de senator.

"Eu voi susţine în continuare proiectele Sibiului, despre care am vorbit în campanie. Vreau să le mulţumesc celor care m-au votat şi mi-au acordat încrederea lor, pentru că nu au fost puţini. Am avut cel mai mare număr de voturi din ARD Sibiu. E datoria mea să îi reprezint pe sibieni", a declarat Ion Ariton.

În vârstă de 34 de ani, Iacob Puşcaş (PPDD) a absolvit Facultatea de Inginerie, Secţia Calculatoare, în anul 2000, iar Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu a terminat-o în anul 2006.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor din judeţul Sibiu, USL a obţinut opt mandate - trei de senator şi cinci de deputat, ARD are două mandate - unul de senator şi unul de deputat, iar PPDD obţine un mandat de deputat.

Astfel, USL îi trimite în Parlament pe deputaţii Ioan Tămâian (Colegiul 1), Gheorghe Roman (Colegiul 3), Ioan Axente (Colegiul 4), Gheorghe Frăticiu (Colegiul 5), Mircea Cazan (Colegiul 6) şi pe senatorii Sorin Ilieşiu (Colegiul 1), Viorel Arcaş (Colegiul 2) şi Nicolae Neagu (Colegiul 3).

ARD Sibiu va fi reprezentată în Parlament de senatorul Ion Ariton (Colegiul 1) şi deputatul Raluca Turcan (Colegiul 2).

PPDD îl trimite în Camera Deputaţilor pe Iacob Puşcaş (Colegiul 4).

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a câştigat un nou mandat ca reprezentant al minorităţii germane, el având cele mai multe voturi în judeţul Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici