Robert Negoiţă a fost reales în unanimitate lider al PSD Sector 3

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, a fost reales în unanimitate, duminică, lider al organizaţiei PSD din acest sector, edilul neavând contracandidat.

250 afișări
Imaginea articolului Robert Negoiţă a fost reales în unanimitate lider al PSD Sector 3

Robert Negoiţă a fost reales în unanimitate lider al PSD Sector 3 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Votul a fost prin ridicare de mână şi aplauze, niciunul dintre cei aproximativ 600 de delegaţi înregistraţi nemanifestând opoziţie.El a fost, de altfel şi singurul candidat, realegerea fiind evidentă încă de la intrarea în sala conferinţei, unde delegaţii erau aşezaţi la mese, având în faţă tacâmuri în care se afla fotografia lui Negoiţă.

În faţa hotelului Rin, un grup de zece persoane, care se prezentau ca fiind membri ai PSD Sector 3, au protestat însă împotriva lui Negoiţă şi a modului în care a fost organizată conferinţa. "Nu sunt delegaţi aleşi şi susţinuţi de organizaţiile de bază din sector", a explicat Negoiţă.

Social-democraţii din Sectorul 3 au votat în unanimitate şi pentru susţinerea Ecaterinei Andronescu pentru funcţia de preşedinte PSD Bucureşti, iar pentru următorul congres al partidului, tot în unanimitate, s-a votat pentru susţinerea lui Negoiţă pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD pe regiunea Bucureşti-Ilfov şi a lui Victor Ponta pentru preşedinţia partidului.

La începutul conferinţei a fost prezentat un film în care erau enumerate realizările lui Robert Negoiţă din ultimul an şi calităţile acestuia. "La finele 2011, PSD Sector 3 nu se afla pe hartă. Sectorul 3 era inima "mafiei portocalii". Renaşterea a avut loc în 2012-2013".

Pe ecranul din spatele său a urmat un mesaj înregistrat de la premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, care i-a recunoscut meritele în dezvoltarea organizaţiei şi câştigarea alegerilor din 2012.

"Sunt foarte mândru de organizaţia PSD Sector 3, de Robert Negoiţă. Aţi reuşit să dovediţi că nu există un sector sau o zonă din ţară în care PSD nu poate să câştige. Bătălia de la Sectorul 3 a fost cea mai importantă din toată ţara. Am dovedit că având o echipă unită, hotărâtă, cu un lider puternic ca Robert, se poate să câştigăm acolo unde era foarte greu de câştigat", a spus Ponta.

Negoiţă şi-a evidenţiat şi el meritele, arătând că dacă în 2011 organizaţia PSD din Sectorul 3 era "o frână pentru partid", la alegerile din 2012 a devenit "o locomotivă", obţinând la locale şi parlamentare rezultate peste media naţională a partidului. El spus că principala sa realizare de după iunie, momentul alegerii ca primar, a fost "oprirea furturilor PDL de la primărie".

"Anul trecut a fost un an important, plin de realizări. Am reuşit să alungăm de la guvernare PDL, cu UDMR cu tot, am reuşit să îi dăm afară din administraţia locală din aproape toată ţara. Am reuşit să îi dăm afară de la Sectorul 3, unde a fost fieful mafiei pedeliste. Cea mai importantă redută a PDL a fost Sectorul 3, au băgat enorm de mulţi bani în Sectorul 3. Au adus foarte mulţi bani guvernamentali, de la municipalitate şi europeni şi nu cred că s-a furat de undeva în ţară mai mult ca aici la Sectorul 3. Nu au plătit pentru faptele lor şi trebuie să plătească", a spus Negoiţă.

El a mai afirmat că după alegerea ca primar a reabilitat gratuit, fără bani de la cetăţeni, mai multe blocuri decât fostul primar Liviu Negoiţă în opt ani şi că a eliminat taxa pe curăţenie care era cea mai mare din ţară.

La eveniment au fost prezenţi: liderul PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, liderul PSD Ilfov, senatorul Gabriela Firea, acompaniată de soţul său Florentin Pandele, primarul Voluntari, ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Energiei Constantin Niţă, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, europarlamentarii Cătălin Ivan şi Corina Creţu, dar şi miniştrii liberali Eugen Nicolăescu (Sănătate) şi Daniel Barbu (Cultură).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici