Roberta Anastase, revocată din funcţie. Valeriu Zgonea, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

Liderul grupului PSD din Cameră, Valeriu Zgonea, a fost ales în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ, cu 161 voturi "pentru" şi niciun vot "împotrivă", după ce Roberta Anastase a fost revocată, grupul UDMR fiind prezent, dar neparticipând la vot.

2220 afișări
Imaginea articolului Roberta Anastase, revocată din funcţie. Valeriu Zgonea, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

Roberta Anastase, revocată din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Votul a fost secret, cu buletine.

Zgonea a fost singura nominalizare făcută de grupurile parlamentare pentru funcţia de preşedinte al Camerei.

Deputaţii UDMR au fost prezenţi, asigurând cvorumul, dar nu au participat la vot.

Roberta Anastase a fost revocată, marţi seară, din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. În favoarea revocării s-au înregistrat 160 de voturi, în timp ce un vot a fost "împotrivă", iar 16 deputaţi nu au votat.

Votul a fost secret, pe buletine.

Deputaţii UDMR au fost prezenţi, dar nu au votat.

Liderul deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a anunţat, marţi seară, că Biroul Permanent al acestui for a decis convocarea plenului Camerei Deputaţilor pentru revocarea din funcţie a preşedintelui acestei Camere, Roberta Anastase, urmând alegerea unui nou preşedinte.

"Nouă din cei 13 membri ai Biroul Permanent au votat în unanimitate introducerea pe Ordinea de zi a unei noi sesiuni extraordinare, de la 21.15 a propunerii Comisiei juridice de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor. Dacă aceste propunere va trece de plenul Camerei Deputaţilor, pe cale de consecinţă grupurile parlamentare vor propune alte formule pentru conducerea Camerei Deputaţilor", a anunţat Zgonea.

El a spus că toate grupurile parlamentare au fost prezente, mai puţin PDL.

"În acest moment, toate grupurile parlamentare, mai puţin PDL, au fost prezente, stenograma şedinţei a fost făcută. A fost trimisă Monitorului Oficial pentru publicare noua sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în această seară", a susţinut Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici