Săftoiu: Dacă Iliescu făcea Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat cu lanţuri de gard

Adriana Săftoiu a declarat, luni, că este bine că preşedintele Traian Băsescu se desparte de PDL, respectând Constituţia, dar este păcat că face gestul acesta la final de mandat, ea adăugând că dacă Ion Iliescu ar fi făcut Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat de gard cu lanţuri.

842 afișări
Imaginea articolului Săftoiu: Dacă Iliescu făcea Mişcarea Populară la Cotroceni, Băsescu s-ar fi legat cu lanţuri de gard

Adriana Săftoiu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Cred că Traian Băsescu are dreptate atunci când spune că se desparte de PDL. E păcat că o face doar la sfârşit de mandat, pentru că asta înseamnă că intră în litera Constituţiei, care spune că un preşedinte se desparte de partid în momentul în care devine preşedintele României", a precizat, luni, noul purtător de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, întrebată de ziarişti dacă numirea ei în această funcţie adânceşte ruptura dintre PDL şi Traian Băsescu.

Săftoiu a vorbit şi despre Mişcarea Populară: "Nu am multe de comentat aici, dar am avut o curiozitate în momentul în care am reintrat în dialog cu foştii mei colegi: i-am întrebat ce ar fi făcut Traian Băsescu în perioada 2000-2004 dacă Ion Iliescu ar fi făcut o Mişcare Populară la Cotroceni şi toţi consilierii s-ar fi înscris. Răspunsul a fost: s-ar fi legat de zidurile Cotroceniului. Şi a fost foarte bine că Traian Băsescu a decis să se despartă nu de PDL, de partidele politice".

Ea a fost întrebată de către ziarişti dacă această declaraţie a sa o face în calitate de purtător de cuvânt al PDL.

"M-aţi întrebat pe mine, nu m-aţi întrebat ca purtător de cuvânt al PDL", a răspuns Adriana Săftoiu.

Ea a fost prezentată de preşedintele PDL într-o conferinţă de presă după BPN al partidului, ca noul purtător de cuvânt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici