Schimb de replici Băsescu-Orban la Cotroceni

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a pus sub semnul întrebării, vineri, la consultări, afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la aprobarea unanimă a partidelor politice legată de amânarea desemnării unui nou prim ministru după alegerile prezidenţiale.

24 afișări
Imaginea articolului Schimb de replici Băsescu-Orban la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul discuţiilor de vineri de la Cotroceni cu reprezentanţii partidelor, că una din concluziile desprinse din consultările de joi seară cu privire la desemnarea unui nou premier a fost o variantă invocată de toate partidele, respectiv amânarea acestei desemnări până după alegerile prezidenţiale, "care a fost considerată pe bună dreptate neutră, care nu ar crea avantaje niciunuia dintre competitorii la alegerile prezidenţiale".

"Sunt de acord cu această abordare, însă avem o problemă fundamentală legată de finanţarea României", a arătat preşedintele Traian Băsescu după care a invitat presa să părăsească sala.

Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a ţinut să-şi exprime neîncrederea cu privire la această generalitate. "Când au fost toate partidele de acord cu această variantă? Eu nu ţin minte", a spus Ludovic Orban.

Acesta a fost întrerupt de şeful statului care i-a spus că îi poate pune la dispoziţie stenogramele consultărilor de joi, cu condiţia ca acestea să nu fie făcute publice.

"Eu am urmărit cu atenţie declaraţiile partidelor de după consultările cu dumneavoastră şi nu am văzut în discursul niciunui partid. Sunt curios cine a venit cu această idee. Aveţi încredere că nu le facem publice documentele care nu au caracter secret", a adăugat vicepreşedintele liberal.

Traian Băsescu i-a adus la cunoştinţă faptul că stenogramele nu sunt secrete, dar că nu le-a făcut niciodată publice pentru că "nu s-ar mai discuta cinstit dacă s-ar şti că Preşedinţia le face publice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici