Şedinţa Biroului Permanent al Camerei nu s-a putut ţine nici miercuri, opoziţia a absentat

Conducerea Camerei Deputaţilor nu s-a putut întruni, miercuri, pentru a şaptea oară consecutiv din cauza lipsei de cvorum, deputaţii PSD şi PNL continuând să boicoteze lucrările forului de conducere al acestei Camere.

19 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Biroului Permanent al Camerei nu s-a putut ţine nici miercuri, opoziţia a absentat

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei nu s-a putut ţine nici miercuri, opoziţia a absentat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

După ce au aşteptat în sala de şedinţă aproximativ un sfert de oră sosirea colegilor din opoziţie, deputaţii PDL au constatat că Biroul permanent al Camerei nu se putea întruni în cvorum de lucru.

Deputatul PDL Ioan Oltean şi-a exprimat speranţa că deputaţii PSD şi PNL vor participa la următoarea şedinţă a Biroului, care este programată pentru luni.

"Poate până atunci Cel de sus le dă mai multă înţelepciune ca să realizeze că nu au niciun fel de motiv serios pentru a bloca activitatea parlamentară, că chiulul parlamentar s-a desfăşurat suficient de mult în timp şi că este cazul să vină la activitatea de zi cu zi a Biroului şi a plenului Camerei Deputaţilor", a arătat deputatul democrat-liberal.

El a precizat că pe masa de lucru a Biroului permanent se află un număr de aproximativ 140 de proiecte lege şi iniţiative legislative care trebuie să fie transmise la comisiile de specialitate pentru raport.

Întrebat dacă se ia în calcul posibilitatea ca plenul Camerei să preia această atribuţie a Biroului, Oltean a răspuns afirmativ.

El a menţionat că, în acest sens, ar trebui să fie modificat Regulamentul Camerei Deputaţilor, altfel existând riscul să fie blocată activitatea atât la nivelul comisiilor, cât şi la nivelul plenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici