Senator PNL: Bugetul pentru 2018 să aloce pentru sănătate sume demne pentru un stat al UE

Senatorului PNL Iancu Caracota a declarat, joi, că bugetul de stat pentru anul 2018 trebuie să scoată România din coada clasamentului privitor la sumele alocate Sănătăţii, afirmând că deşi premierul se laudă că o creştere economică record, ţări precum Bulgaria alocă sume mai mai decât România.

103 afișări

„Bugetul de stat pentru anul 2018 ce va fi trimis de Guvern, în perioada următoare, Parlamentului spre adoptare trebuie să scoată efectiv România din coada clasamentului privitor la sumele alocate Sănătăţii. Comisia Europeană atrage atenţia, într-un raport referitor la starea de sănătate a României pentru 2017, că ţara noastră are cele mai scăzute cheltuieli ca pondere din PIB pentru Sănătate pe cap de locuitor din Uniunea Europeană, 814 Euro”, a declarat senatorul PNL Iancu Caracota, potrivit unui comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

Liberalul a afirmat că deşi premierul Mihai Tudose se laudă cu o creştere economică record, tări precum Bulgaria alocă sănătăţii sume cu mult mai mari decât România.

„Domnule Mihai Tudose! Vă lăudaţi cu creşteri record ale economiei, vă lăudaţi că avem o creştere economică comparabilă cu cea a Chinei, însă ţări precum Bulgaria alocă sănătăţii cetăţenilor ei sume cu mult mai mari decât România. Arătaţi-ne că Bugetul anului viitor nu este doar o iluzie pentru români. Iluziile pe care le vindeţi românilor de un an de zile nu-i ajută cu nimic”, a spus Caracota.

Senatorul i-a cerut premierului Tudose ca bugetul pe 2018 să aloce pentru sănătatea românilor sume demne pentru un stat al Uniunii Europene.

„Starea de sănătatea a unei naţiuni este, domnule Mihai Tudose, primul criteriul al nivelului de civilizaţie dintr-o societate”, a spus liberalul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici