Senator PNL: Vinovaţii trebuie căutaţi în fruntea PNL, nu în Guvernul Cioloş

Senatorul Alexandru Pereş a declarat că vinovaţii pentru rezultatul alegerilor trebuie căutaţi „în fruntea PNL”, nu în Guvernul Cioloş, precizând că o parte din conducerea liberală a demisionat, iar „o parte trebuie să plece în următoarea perioadă” şi să nu mai facă pe „lupii moralişti”.

980 afișări
Imaginea articolului Senator PNL: Vinovaţii trebuie căutaţi în fruntea PNL, nu în Guvernul Cioloş

Senator PNL: Vinovaţii trebuie căutaţi în fruntea PNL, nu în Guvernul Cioloş (Imagine: Razvan Chirita/ Foto Mediafax)

”Vinovaţii ar trebui căutaţi în fruntea PNL, nu neapărat în fruntea guvernului Cioloş, şi pentru că am fost incapabili să ne impunem după acel moment noiembrie 2015 pentru a prelua noi, pentru un an de zile, guvernarea. Poate nu era cazul, dar acum după război mulţi viteji se arată”, a spus fostul vicepreşedinte al Senatului Alexandru Pereş, fiind întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă Cioloş a scăzut scorul PNL.

Acesta a reiterat, apoi, că nu Dacian Cioloş se face vinovat pentru rezultatul alegerilor, însă liberalii nu trebuiau legaţi de deciziile acestui guvern.

”Vinovaţii trebuie căutaţi în altă parte, unii chiar din cei care astăzi sunt guralivi şi vorbesc, sigur, în fruntea Partidului Naţional Liberal, cei care ne-au legat, de fapt, ombilical de ceea ce înseamnă deciziile guvernului Cioloş”, a mai spus Alexandru Pereş.

Acesta a adăugat că se impune o analiză în următoarea perioadă însă este exclus, din punctul său de vedere, ca PNL să fie condus de Dacian Cioloş.

”Cioloş pentru PNL e un moment trecut. Nu ar putea fi la conducerea partidului în viitor pentru că ar isca iar discuţii şi timp pierdut pentru justificări de care partidul nu are nevoie (…) Noi, cu strategii noştri şi cu fosta conducere, nu am reuşit să scoatem decât scorul acesta. O parte a demisionat şi o parte trebuie să plece în perioada următoare şi să nu facă pe lupii moralişti, nici unii, nici alţii”, a spus Pereş, care e parlamentar de 20 de ani.

El a spus că nu regretă că liberalii au ales să-l susţină pe Dacian Cioloş, chiar dacă a fost o ”experienţă tristă”, iar ”câteodată e bine să faci şi un duş rece”.

Alexandru Pereş a adăugat că liberalii nu au ce căuta în jurul lui Tăriceanu, fiind întrebat ce părere are despre scrisoarea lansată de preşedintele Senatului prin care invită membrii PNL în ALDE.

”Tăriceanu ar trebui să se gândească să îşi facă dosarul de pensie, inclusiv din politică. Lumea nu se pensionează din politică, dar e la o vârstă la care, hai să spunem, şi alţii sunt, dar îşi aleg cu mai mare atenţie cuvintele. Tăriceanu în PNL este considerat, totuşi, ca un trădător”, a Alexandru Pereş.

PNL a obţinut, în Alba, patru mandate de deputat şi unul de senator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici