Senator PSD: Udrea a fost la SRI în 15 decembrie şi 10 noiembrie, fotografiile nu sunt operaţiunea SRI

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat, luni, la finalul şedinţei Comisiei de control al activităţii SRI, că Elena Udrea a avut două întâlniri la sediul SRI cu conducerea Serviciului, pe 15 decembrie şi 10 noiembrie, iar în cazul fotografiilor de la Paris nu este vorba de o operaţiune a SRI.

716 afișări
Imaginea articolului Senator PSD: Udrea a fost la SRI în 15 decembrie şi 10 noiembrie, fotografiile nu sunt operaţiunea SRI

Elena Udrea (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)

”Doamna Udrea a fost de două ori în sediul SRI, la data 15 decembrie şi la data de 10 noiembrie, solicitată de dânsa discuţia. Domnul Maior a invitat-o şi l-a invitat la acea discuţie şi pe domnul Coldea. La niciuna din aceste două discuţii doamna Udrea nu a sesizat lucrurile pe care le spune acum în declaraţii”, a spus Savu.

El a fost întrebat dacă se cunoaşte conţinutul discuţiilor dintre Udrea, Maior şi Coldea.

”Nu. Conţinutul întâlnirilor, nu. Dar nu a sesizat, pe noi asta ne interesa, dacă cele pe care le-a spus doamna Udrea, că îl acuză pe Florian Coldea, le-a sesizat la cele două întâlniri. Nu le-a sesizat. Domnul Coldea a fost invitat de domnul Maior la aceste discuţii”, a afirmat Savu.

Senatorul PSD a fost întrebat în ce calitate a Elenei Udrea s-au desfăşurat aceste întâlniri.

”De fost candidat, de candidat...dar nu mai era candidat la momentul ăla”, a spus Savu, care a menţionat că acest lucru ”se practică”.

De asemenea, el a fost întrebat dacă a fost elucidată afirmaţia Elenei Udrea care a declarat că a aflat de la Maior despre fotografiile în care a fost surprinsă la Paris împreună cu Alina Bica, cu două zile înainte de apariţia acestora, discuţie în care ar fi fost implicat şi Coldea.

”Domnul Coldea infirmă total acest lucru, nu este o operaţiune a SRI, deci nu a putut fi dezbătută în cadrul acestei Comisii”, a răspuns Savu, care este membru al Comisiei de control a activităţii SRI.

Deputatul Elena Udrea a declarat, sâmbătă, la B1, că directorul SRI George Maior i-a spus despre fotografiile de la Paris, în care apărea alături de şefa DIICOT, Alina Bica, înainte ca acestea să fie făcute publice, precizând că Maior a aflat despre aceste fotografii de la Florian Coldea.

Elena Udrea a precizat că fostul director al SRI George Maior i-a spus despre fotografiile de la Paris, înainte ca acestea să fie făcute publice. ”Da, mi se spusese că există acele fotografii. Îmi spusese domnul Maior”, a arătat Udrea, precizând că Maior aflase despre fotografii de la Florian Coldea.

Pe de altă parte, Udrea a spus că nu crede că SRI a fost implicat, şi crede că Maior nici nu ştia ce s-a întâmplat la Paris, adăugând că, în opinia sa, ”a fost o operaţiune clandestină, făcută în privat”.

Întrebată în ce context i-a spus Maior despre aceste fotografii, Udrea a răspuns: ”Mi-a spus întâmplător, cred că pur şi simplu aflase că există acele fotografii şi mi-a spus de ele”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici