Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a autosuspendat din partid

Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a autosuspendat, duminică seară, din partid, a anunţat, luni, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

25 afișări
Imaginea articolului Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a autosuspendat din partid

Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a autosuspendat din partid

"Aseară (Cătălin Voicu - n.r.) a avut o discuţie cu secretarul cu organizarea şi a făcut toate diligenţele cu doamna Aura Vasile şi s-a autosuspendat singur. A cerut autosuspendarea din organizaţie", a precizat Vanghelie.

El a precizat că Voicu a făcut o solicitare privind autosuspendarea sa din PSD, de care s-a luat act.

"A cerut-o (suspendarea - n.r.) domnul Cătălin Voicu, aseară. A făcut toate demersurile cu doamna secretar cu organizarea. Nu trebuie aprobată, se ia act de ea. Dacă a cerut-o dânsul, se ia act. E un lucru firesc, până când se rezolvă problemele în instanţă", a adăugat Vanghelie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Topliţa, că a cerut organizaţiei de Bucureşti să îl suspende din partid pe senatorul Cătălin Voicu, pe perioada cât este cercetat.

Ponta a afirmat că CSM trebuie să ancheteze cazul lui Voicu şi să ia măsurile de rigoare, afirmând că faptul că încă procesele se judecă la televizor este un semnal prost pentru justiţia din România şi denotă modul în care politicul influenţează justiţia românească.

"Dacă stenogramele sunt adevărate, eu mă despart total de acest mod de a gândi şi de face politică", a spus Ponta.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Senatul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului, acesta o aduce la cunoştinţă în şedinţă publică, după care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor.

Voicu va fi audiat marţi de Comisia juridică în acest caz.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu.

Subiectele discuţiilor publicate vizează intervenţii pe lângă magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie, intervenţii la IGP, intenţia senatorului Voicu de a fi devenit, în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat prezidenţialele din 2009, ministru al Internelor, dorinţa acestuia privind arestarea lui Neculai Onţanu şi "întocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea.

Cătălin Voicu ar fi intervenit folosindu-şi influenţa asupra magistraţilor nu doar în cazurile lui Căşuneanu, Mazăre şi Locic, dar şi pentru Marian Oprişan, vicepreşedinta PSD Dolj Maria Schutz, judecaţi pentru corupţie, pentru soţia lui Miron Mitrea şi în cazul accidentului lui Ludovic Orban.

Voicu este considerat un apropiat al lui Marian Vanghelie, lider al PSD Bucureşti, al cărui nume apare în stenogramele din presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici