Senatul a atribuit două contracte pentru cazarea la hotel a aleşilor. Valoarea acestora este de peste 6 milioane de lei fără TVA

Senatul a atribuit două contracte pentru cazarea la hotel a senatorilor, în valoare totală de 6.040.301 de lei fără TVA, achiziţia fiind realizată prin negociere cu un singur ofertant şi publicată marţi pe pagina de achiziţii publice.

827 afișări
Imaginea articolului Senatul a atribuit două contracte pentru cazarea la hotel a aleşilor. Valoarea acestora este de peste 6 milioane de lei fără TVA

Senatul a atribuit două contracte pentru cazarea la hotel a aleşilor. Valoarea acestora este de peste 6 mil. lei fără TVA (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Un prim contract pentru servicii de cazare la hotel a fost atribuit societăţii care deţine JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în valoare de 1.181.651 de lei, fără TVA. Procedura de atribuire a fost realizată prin negociere cu un singur ofertant, contractul fiind atribuit pe 17 decembrie 2012 pentru o perioadă de 12 luni de zile. Iniţial, Senatul a estimat că valoarea contractului ar fi ajuns la 4.200.000 de lei.

Al doilea contract pentru cazarea senatorilor a fost încheiat cu Radisson Blu Hotel, fiind realizată de asemenea negociere cu un singur ofertant. Atribuirea contractului în valoare de 4.858.650 de lei, fără TVA, a fost realizată în 17 decembrie 2012, pentru o perioadă de 12 luni de zile. Iniţial, Senatul estima valoarea acestui contract la 6.000.000 de lei.

În 18 ianuarie, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent, că, deşi suma alocată acestei Camere legislative pentru anul 2013 este una "dramatică", senatorii au înţeles limitările bugetare.

Antonescu a spus că, din cauza bugetului limitat, suma alocată cazării senatorilor nu va trebui să depăşească 4.000 lei pe lună.

Potrivit unei precizări transmise la solicitarea MEDIAFAX, în 16 ianuarie 2013 Senatul înregistra 99 de senatori cazaţi în regim hotelier.

Doar 17 senatori din cei 176 de membri ai Senatului solicitaseră sume pentru cazarea în regim particular cu 101,5 lei pe noapte, în timp ce 99 de senatori optaseră pentru cazarea la hotel.  Între cei care au optat pentru varianta cazării în altă formă decât cea în regim hotelier se numără: Teodor Atanasiu (PNL), Marius Bota(PSD), Dan Aurel Ionita (PPDD), Paul Ichim (PNL), Ion Luchian (PNL), Alexandru Mazăre (PSD), Augustin Mitu (PSD), Mihai Cristian Dănuţ (PPDD), Şerban Nicolae(PSD), Emil Marius Paşcan (PDL), Ion Popa (PNL), Daniel Savu (PSD), Doina Silistru (PSD), Eugen Nazare Ţapu (PNL), Constantin Tămagă (PSD), Ştefan Liviu Tomoiagă (PNL) şi Şerban Valeca (PSD).

Conform precizărilor făcute de Senat ,"cuantumul sumei care se acordă pentru cazare, în regim particular, este de 101,5 lei/noapte, începând cu 01.01.2013".

De asemenea, pentru regimul hotelier de cazare au optat până acum 99 de senatori, din care 60 au fost repartizaţi la SC Turism Bucureşti SA, Hotel Radisson Blu, iar 32 de senatori sunt cazaţi la SC Societatea Companiilor Hoteliere Grand SRL, Hotel Marriott.

Totodată, la Hotel Royal sunt cazaţi patru senatori, la Hotel Monte-Nelly alţi doi senatori, în timp ce la Phoenicia Grand Hotel este cazat un singur senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici