Solomon: În locul domnului Berceanu m-aş abţine să folosesc termenul furt

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, recent destituit din fruntea PDL Craiova, susţine că demiterea lui a fost urmare a "intereselor unui grup restrâns" şi a spus că, în locul lui Radu Berceanu, s-ar "abţine" să folosească "termenul furt", transmite corespondentul MEDIAFAX.

293 afișări
Imaginea articolului Solomon: În locul domnului Berceanu m-aş abţine să folosesc termenul furt

Antonie Solomon (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, afirmă, într-un comunicat de presă remis luni, că regretă ce s-a întâmplat în ultimele zile în organizaţia PDL Craiova şi că are certitudinea că "democrat - liberalii autentici" vor rămâne alături de el.

"Este regretabil ce s-a întâmplat zilele acestea în rândurile PDL Craiova şi nu voi insista pe marginea unor lucruri puse la cale de un grup care a reuşit doar contraperformanţe în administraţie şi politică. Am adus PDL Craiova la stadiul în care are doi senatori şi doi deputaţi în Parlament, iar în Consiliul Local am adus lângă mine 15 consilieri, cu care am făcut o majoritate confortabilă, în condiţiile în care aveau doar patru consilieri la venirea mea. Nu pentru binele pe care l-am făcut pentru ei m-au dat afară, ci pentru interesele unui grup restrâns. Ştiu însă că sunt foarte mulţi democrat-liberali autentici, care regretă, la rândul lor, ce s-a întâmplat şi care vor rămâne alături de mine şi de ideile pe care le reprezint. Am alături de mine zeci de mii de craioveni şi, în acest moment, ei au rămas partidul meu. Cred în Craiova şi, atâta vreme cât oamenii îmi vor acorda încrederea, nu-i voi dezamăgi cu faptele mele şi, la fel ca şi până acum, voi fi în fiecare zi în mijlocul lor", se arată în comunicatul lui Antonie Solomon.

De asemenea, Solomon i-a atras atenţia preşedintelui PDL Dolj, Radu Berceanu, să nu mai folosească "termenul furt" şi precizează că în 2009 a prezentat publicului proiectele pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei. Acesta a precizat că, în perioada detenţiei, viceprimarul Marinică Dincă "nu a făcut altceva, în lipsa sa, decât să-şi pună semnatura pe câteva clarificări, necesare pentru proiectele în curs de aprobare la finanţare, adică a venit la serviciu".

"În ceea ce priveşte furtul intelectual, în locul domnului Berceanu m-aş abtine să folosesc termenul furt. Ca să lamurim lucrurile, vreau să precizez că pe 30 aprilie 2009 prezentam opiniei publice proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei, gândit de mine împreună cu specialiştii din cadrul instituţiei, iar în noiembrie 2009 anunţam aprobarea acestuia de către autoritatea de coordonare a instrumentelor structurale de pe lângă Ministerul de Finanţe. Asta s-a întâmplat, după ce lista de proiecte inclusă în plan, în valoare de 96 de milioane de euro, fusese deja avizată de oficialii Consiliului Europei. Domnul Dincă nu a făcut altceva, în lipsa mea, decât să-şi pună semnătura pe câteva clarificări, necesare pentru proiectele în curs de aprobare la finanţare, adică a venit la serviciu. Nu a spus nimeni că acest viceprimar nu a avut merite, cât am lipsit eu, principalele fiind acelea de a face schimbări în primărie şi angajări la societăţile din subordine. Văd că domnul Berceanu îşi dă cu părerea despre ce nu cunoaşte, dar nu are cum să aprecieze ce am făcut şi fac eu pentru Craiova, dumnealui a fost ministru pentru alte oraşe", a mai precizat, luni, în comunicatul de presă, primarul Antonie Solomon.

Consiliul de Coordonare al PDL Craiova a votat, sâmbătă, eliberarea din funcţie a preşedintelui filialei, Antonie Solomon, liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, acuzându-l pe acesta de "furt intelectual" întrucât şi-a arogat meritele pentru proiectele din fonduri europene care se derulează în municipiu.

Reprezentanţii Consiliului de Coordonare al PDL Craiova au votat cu majoritate de voturi eliberarea din funcţie a preşedintelui organizaţiei, Antonie Solomon. Astfel, din cei 255 de reprezentanţi cu drept de vot, 235 au votat pentru. Viceprimarul municipiului Craiova Marinică Dincă a fost desemnat lider al filialei cu 242 de voturi pentru şi şapte împotrivă.

Totodată, Marinică Dincă a fost desemnat candidatul PDL Dolj pentru funcţia de primar al Craiovei, la alegerile din 2012. De altfel, Dincă a fost singurul care şi-a depus candidatura în cadrul partidului pentru funcţia de primar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici