Şova a părăsit în lacrimi sala Senatului după votul în favoarea reţinerii şi arestării sale

Senatorul Dan Şova a ieşit, joi, din sala Senatului stăpânindu-şi cu greu lacrimile, la scurt timp după anunţul privind avizarea cererii DNA pentru reţinerea şi arestarea sa preventivă.

12391 afișări
Imaginea articolului Şova a părăsit în lacrimi sala Senatului după votul în favoarea reţinerii şi arestării sale

Şova a părăsit în lacrimi sala Senatului după votul în favoarea reţinerii şi arestării sale (Imagine: captura video)

Potrivit rezultatului oficial, şi-au exprimat votul 127 de senatori din totalul de 165, dintre care 95 au votat "pentru" solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive, 30 au votat "împotrivă", iar 2 voturi au fost anulate.

Şova a ieşit din sală imediat după acest anunţ, vizibil marcat de veste. El a părăsit clădirea Parlamentului urmat de jurnalişti, dar a refuzat să facă vreun comentariu. Senatorul a fost pe punctul de a izbucni în lacrimi, ştergându-se la ochi de câteva ori. 

Dan Şova a declarat, joi, în plenul Senatului, că din cele 3000 de file din dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu, nu există nicio probă împotriva sa, ci doar un denunţ, el adăugând că se apropie de recorduri nedorite.

"Cred că încep să mă apropii de recordui nedorite", şi-a început Şova discursul în plenul Senatului, în condiţiile în care era pentru a treia oară când senatorii trebuiau să decidă ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Şova a mai spus că la dosar nu există nicio probă împotriva sa şi că nu reprezintă un pericol public, astfel încât măsura arestării preventive nu se justifică. "Nu am văzut să se sperie lumea de mine în staţia de tramvai", a spus el.

"S-a prezentat în faţa dvs un dosar de 3000 de file, acel dosar se referă la două infracţiuni - abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Din cele 3000 de file doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunţ si ordonanţele procurorilor. În afară de denunţ nu există nicio probă, există un denunţ. Atât", a mai spus Şova. 

PSD şi PNL anunţaseră că vor vota pentru încuviinţarea cererii justiţiei în cazul senatorului Dan Şova, în timp ce preşedintele Senatului şi lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a recomandat senatorilor ALDE să voteze împotriva solicitării de reţinere şi arestare preventivă a acestuia. Tăriceanu a absentat însă joi, iar şedinţa a fost prezidată, în locul său, de vicepreşedintele social-democrat al acestui for, Ioan Chelaru

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici