Spitalele private pot accesa fonduri publice. Cristian Buşoi atacă PSD: A inundat spaţiul public cu o şarjă de fake news-uri minţind şi manipulând

Iniţiativa Ministerului Sănătăţii de modificare a legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care propune liberalizarea programelor naţionale de sănătate şi extinderea acestora în sistemul privat, a fost criticată de PSD şi sindicaliştii de la Sanitas.

111 afișări
Imaginea articolului Spitalele private pot accesa fonduri publice. Cristian Buşoi atacă PSD: A inundat spaţiul public cu o şarjă de fake news-uri minţind şi manipulând

Spitalele private pot accesa fonduri publice. Cristian Buşoi atacă PSD: A inundat spaţiul public cu o şarjă de fake news-uri minţind şi manipulând

În replică, Cristian Buşoi - eurodeputatul PNL şi vicepreşedinte PNL responsabil cu Politicile de Sănătate - apără proiectul Ministerului Sănătăţii aflat în dezbatere şi acuză PSD de minciună şi manipulare. El consideră benefic proiectul prin care spitalele private au acces la fondurile publice de sănătate pentru că, în opinia sa, se lărgeşte accesul mai uşor al pacientului la centrele private şi pune presiune pe spitalele publice să crească calitatea serviciilor şi să îmbunătăţească atitudinea faţa de pacient.

„După ce timp de trei ani şi-a bătut joc de promisiunile făcute şi de sănătatea românilor, PSD a inundat spaţiul public cu o şarjă de fake news-uri minţind şi manipulând opinia publică.

Reforma pe care o propun Guvernul liberal şi ministrul Sănătăţii are în vedere câteva principii majore: pacientul şi lărgirea ariei de servicii medicale, astfel încât să existe o concurenţă serioasă între sistemul public şi cel privat”, comentează liberalul.

În esenţă, eurodeputatul precizează că liberalizarea programelor naţionale de sănătate va duce la o creştere a calităţii serviciilor, iar cetăţeanul va avea mai multe opţiuni şi va putea alege unde să se trateze.

”Să fie foarte clar! Nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte accesul pacienţilor la analize şi investigaţii imagistice. Nu se va reduce accesul la Programele de sănătate”, spune Buşoi.

Ministerul Sănătăţii are în dezbatere publică o ordonanţă prin care spitalele şi clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depăşită capacitatea furnizorilor publici, potrivit Mediafax.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici