Stolojan: PCC mi-a făcut şi mie invitaţie

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a evitat, duminică, să comenteze declaraţiile lui Vasile Blaga privind Partidul Comunist Chinez, spunând însă, referitor la aprecierile Monicăi Macovei, că aceasta "se arată de multe ori şocată" şi că speră "să treacă şi lucrurile astea".

145 afișări
Imaginea articolului Stolojan: PCC mi-a făcut şi mie invitaţie

Europarlamentarul Theodor Stolojan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Stolojan a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, cum vede afirmaţiile preşedintelui PDL, Vasile Blaga, în ceea ce priveşte PCC, în condiţiile în care unii democrat-liberali precum Monica Macovei s-au declaraţi şocaţi de declaraţii.

"Doamna Macovei, într-adevăr, se arată de multe ori şocată. Sperăm să treacă şi lucrurile astea...vă las plăcerea dumneavoastră ca să îl întrebaţi pe domnul Blaga, pentru că va veni şi sigur că va avea conferinţă de presă", a replicat Stolojan.

El a ţinut să sublinieze că Partidul Comunist Chinez are obiceiul de a invita periodic conducerile partidelor politice din diferite ţări, inclusiv din România.

Stolojan a amintit că Adrian Năstase în calitate de preşedinte al PSD a făcut o vizită în China, la invitaţia PCC.

Mai mult, europarlamentarul a precizat că în momentul în care deţinea şefia PNL a primit o invitaţie din PCC, dar pe care nu a onorat-o deoarece se afla în perioada de precampanie electorală, când avea programate deplasări în ţară.

Europarlamentarul Monica Macovei consideră "incredibilă şi şocantă" declaraţia liderului PDL Vasile Blaga cu privire la împărtăţirea aceloraşi valori cu Partidul Comunist Chinez şi îi cere să precizeze dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă.

"Declaraţia domnului preşedinte Vasile Blaga a fost incredibilă şi şocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta şi, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, atunci aş vrea să ne-o spună clar tuturor, şi celor din partid şi întregii ţări, să ştim exact", afirmă Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, aflat într-o vizită în China împreună cu alţi lideri ai partidului, a declarat că Partidul Comunist Chinez împărtăşeşte aceleaşi valori cu democrat-liberalii în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici