Suciu: Parlamentul să spună sursele de finanţare pentru indemnizaţiile mamelor, e nenegociabil

Guvernul aşteaptă ca Parlamentul să precizeze care sunt sursele de finanţare pentru majorarea plafonului indemnizaţiilor pentru mame, aşa cum prevede Constituţia, a reiterat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, după ce jurnaliştii l-au întrebat dacă legea va fi contestată la CCR.

Suciu: Parlamentul să spună sursele de finanţare pentru indemnizaţiile mamelor, e nenegociabil

La finalul şedinţei Executivului, Dan Suciu a fost întrebat de jurnalişti dacă Guvernul intenţionează să conteste la Curtea Constituţională majorarea plafonului indemnizaţiilor pentru mame, aşa cum a procedat în cazul primarilor, dar purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria a evitat să răspundă tranşant.

"Evident că această condiţionalitate de a preciza veniturile pe care se bazează această iniţiativă este una nenegociabilă, este o necesitate pe care Constituţia o cere. Este important de spus faptul că Guvernul consideră că această iniţiativă de a sprijini natalitatea este una de maxim interes în România şi Guvernul la rândul său se gândeşte la o serie de programe pentru că acest proces nu poate fi susţinut doar printr-o iniţiativă unică, punctuală.(...). În privinţa acestei legi, evident că toată discuţia se pune în găsirea surselor de finanţare. Aşteptăm precizări în legătură cu aceste surse de finanţare pentru că este datoria celor care fac acest proiect de lege să vină cu surse de finanţare pentru că suntem într-un cadru bugetar extrem de strâns", a spus Suciu.

El a amintit că deficitul de anul acesta este 2,95% şi a fost aprobat de Parlament.

"Orice discuţie care duce la modificarea deficitului bugetar trebuie să aibă aceeaşi susţinere şi din partea Parlamentului României. Dacă Parlamentul României va găsi surse de finanţare suntem extrem de deschişi la o discuţie de oportunitate pe această temă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

El a reiterat faptul că limitele bugetare sunt "foarte înguste" şi Guvernul are obligativitatea legală şi principială să le respecte.

"Suntem extrem de deschişi să avem o discuţie constructivă în găsirea eventualelor surse de finanţare, dar de asemenea suntem preocupaţi să păstrăm deficitul pe care Parlamentul României ni l-a impus, la solicitarea noastră, evident, a fost de acord cu această limită de deficit", a adăugat Dan Suciu.

El a explicat că Guvernul aşteaptă ca tot cadrul legislativ să fie definitivat de Parlament, iar dacă nu va fi definitivat, poate avea loc o discuţie Guvern-Parlament în momentul rectificării bugetare, în a doua jumătate a anului, dar numai în limita deficitului.

"Legea înţeleg că va intra în vigoare de la 1 iulie. În această perioadă de timp oricum nu putem face nimic, suntem constrânşi din perspectivă financiară de cadrul de reglementare pe care-l avem", a spus Suciu.

El a mai amintit că banii angajaţi de Guvernul României sunt în direcţia prevăzută de bugetul de stat şi orice depăşire "iese din cadrul legal".

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care cresc indemnizaţiile pentru creşterea copilului, dar şi eliminarea plafonului de 3400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât.

Decizia a fost luată deşi guvernul a avut obiecţii legate de eliminarea plafonului, precizând că Parlamentul ar trebui să indice sursa de finanţare.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 4 comentarii
Taguri:
SUCIU ,
INDEMNIZAŢII MAME ,
COMENTARII
  • marian@ 31 mar 2016

    Asa ceva ....... cum ma sa spui ca nu ai bani pentru copii dar in schimb sa maresti pensiile alora din parlament fara nici o jena .......asa ceva!!!!

  • serban 31 mar 2016

    Acest mizerabil isi depaseste cu mare aplomb( la fel ca Mihalache la Presedentie!!!)atributiile de purtator de cuvant!!!Acest defect il intalnim si la prompteritele care se cred comentatoare si analiste!!Ce vremuri traim!Romania , un vas in deriva!!!

  • mama 30 mar 2016

    Cand s-au marit pensiile parlamentarilor s-a zis ceva ca nu sunt bani? Numai la ei se gandesc cei ce ne conduc, in loc sa se gandeasca la cetatenii care i-au ales!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”