Sulfina Barbu despre declaraţia lui Marko privind miniştrii UDMR: Să vedem cum îi evaluează şi premierul

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că "nu PDL face evaluarea miniştrilor UDMR pe obiectivele lor politice, ci cel mult premierul poate să prezinte dacă reformele din ministerele conduse de reprezentanţii UDMR au fost îndeplinite".

15 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu despre declaraţia lui Marko privind miniştrii UDMR: Să vedem cum îi evaluează şi premierul

Sulfina Barbu despre declaraţia lui Marko privind miniştrii UDMR: Să vedem cum îi evaluează şi premierul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Sulfina Barbu a fost întrebată cum comentează declaraţia preşedintelui UDMR Marko Bela potrivit căreia miniştrii UDMR au o activitate mulţumitoare.

"Poate aşa stau lucrurile, înseamnă că dl. Marko Bela şi-a făcut evaluarea pe angajamentele miniştrilor luate în faţa Uniunii, înseamnă că miniştrii UDMR şi-au făcut treaba şi şi-au îndeplinit obiectivele politice în faţa partidului", a opinat Barbu.

Ea a arătat că premierul este cel care poate formula o opinie privind evaluarea miniştrilor UDMR.

"Probabil că miniştrii UDMR şi-au făcut datoria dacă spune domnul Marko Bela, dar trebuie să vedem ce spune premierul şi ce evaluare are primul-ministru", a adăugat Sulfina Barbu.

Ea a precizat că grupurile parlamentare ale PDL se vor reuni pe 1 septembrie pentru o întâlnire cu primul-ministru, fiind posibil să vină şi preşedintele Traian Băsescu, şedinţa având ca obiectiv analiza miniştrilor pe obiectivele asumate.

"PDL a acceptat propunerile de austeritate ale guvernului, a sprijinit în Parlament acest guvern, acum trebuie să vedem rezultatele", a precizat Sulfina Barbu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul lunii august, la postul public de televiziune, că la 1 septembrie se va face o analiză a Guvernului, cu "grupuri parlamentare".

Şeful statului s-a întânit pe 20 iunie cu liderii PDL la Snagov şi a acordat Guvernului un termen de 60 de zile pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi dovedească eficienţa.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, că nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel puţin în privinţa miniştrilor UDMR, a căror activitate îl mulţumeşte. Şi UDMR va face o analiză a propriilor miniştri, în cazdrul unei întâlniri a grupurilor parlamentare, care ar urma să aibă loc în Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici