Sulfina Barbu: Legătura între un refuz al lui Borbely de a da un aviz şi cercetările DNA, simplă speculaţie

Fostul ministru al Mediului Sulfina Barbu (PDL) a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că este "o simplă speculaţie" legătura între un eventual refuz al lui Laszlo Borbely de a aviza un proiect de mediu şi cercetările DNA în cazul acestuia.

242 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Legătura între un refuz al lui Borbely de a da un aviz şi cercetările DNA, simplă speculaţie

Sulfina Barbu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am convingerea că sunt simple speculaţii. Eu, cunoscând foarte bine procedurile de avizare în domeniul protecţiei mediului - şi anume, până nu finalizează Comisia de analiză tehnică toate analizele pentru emiterea avizului de mediu, ministrul nu se poate pronunţa pentru că nu ministrul avizează, nu ministrul semnează, ci, pe baza analizei făcută de această comisie, ministrul Mediului propune Guvernului emiterea avizului de mediu în domeniul protecţiei mediului - este o simplă speculaţie ideea care dicta o legătură între cercetările făcute de DNA în cazul domnului Borbely şi un eventual refuz al acestuia de a aviza un proiect de mediu", a explicat Sulfina Barbu.

În opinia sa, cazul Borbely nu va afecta relaţiile din coaliţie.

Sulfina Barbu a mai spus că PDL nu va obstrucţiona justiţia şi că partenerul de coaliţie UDMR a susţinut şi susţine toate reformele din Justiţie.

Barbu a adăugat faptul că UDMR are dreptul să vină cu o altă propunere pentru conducerea Ministerului Mediului, postul revenind Uniunii.

Liderul USL Victor Ponta a declarat joi la Timişoara, răspunzând unei întrebări despre cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, că probabil acesta este vinovat că nu a eliberat o anumită autorizaţie de mediu, "cea cu aurul".

"Intuiesc că este vorba despre o răfuială internă, probabil i s-a arătat pisica sau probabil că este vinovat că nu a eliberat o autorizaţie de mediu. Ştiţi care. Cea cu aurul, nu?", a spus Ponta, întrebat despre cazul Borbely.

Laszlo Borbely a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Mediului, la finalul unei discuţii de aproximativ două ore pe care a avut-o cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, în urma acuzaţiilor DNA, declarau pentru MEDIAFAX surse politice.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat că Laszlo Borbely i-a înaintat, la finalul discuţiei de la Guvern, demisia din postul de ministru al Mediului şi a anunţat că va prelua portofoliul acestui minister până la numirea unui înlocuitor.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se ia act de demisia de la şefia Ministerului Mediului a lui László Borbély şi prin care funcţia este preluată, interimar, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici