Tăriceanu, despre şefia Senatului: Dacă o majoritate vrea să facă altă nominalizare, nu mă cramponez

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că dacă se va forma o nouă majoritate parlamentară care să dorească schimbarea sa din fruntea acestei Camere nu se cramponează de funcţie.

331 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre şefia Senatului: Dacă o majoritate vrea să facă altă nominalizare, nu mă cramponez

Tăriceanu, despre şefia Senatului: Dacă o majoritate vrea să facă altă nominalizare, nu mă cramponez (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Funcţia de preşedinte al Senatului nu este neapărat una politică, dacă se constituie o nouă majoritate care doreşte să facă o nominalizare în funcţia de preşedinte al Senatului să fiţi convinşi că nu mă cramponez de această funcţie", a declarat Tăriceanu, întrebat dacă intenţionează să demisioneze de la conducerea Senatului, în condiţiile în care formaţiunea sa, ALDE, a anunţat că va vota împotriva Cabinetului Cioloş, susţinut de foştii săi parteneri de coaliţie de la PSD.

El a mai susţinut că dacă ar fi dorit să-şi securizeze funcţia de preşedinte al Senatului, nu ar fi decis luni să voteze împotriva Cabinetului Cioloş. "De altfel, subliniez, că dacă aş fi vrut să fac calcule meschine, politicianiste, care să aibă în vedere, în primul rând, prezervarea funcţiei de preşedinte al Senatului probabil că astăzi aş fi luat o decizie diferită", a comentat el.

Potrivit regulamentului Senatului, preşedintele acestui for poate fi revocat la cererea a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Propunerea de revocare se depune la Biroul permanent care analizează, în prima sa şedinţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici