Tăriceanu îi răspunde lui Dragnea: Niciunul fără celălalt nu am putea asigura majoritatea/ Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei, domnul Toader, este pe un loc al PSD

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că nici ALDE şi nici PSD nu ar putea să asigure majoritatea separat, ca răspuns la declaraţia lui Liviu Dragnea cu privire la postul de ministru Justiţiei, care revine PSD.

2997 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îi răspunde lui Dragnea: Niciunul fără celălalt nu am putea asigura majoritatea/ Liviu Dragnea: Ministrul Justiţiei, domnul Toader, este pe un loc al PSD

Tăriceanu îi răspunde lui Dragnea: Niciunul fără celălalt nu am putea asigura majoritatea

"În ceea ce îl priveşte pe domnul Toader, mi-am exprimat ieri punctul de vedere. E ministru independent pe un post, confirm ce a spus Liviu Dragnea, e postul PSD. Chestiunea este simplă şi clară. Eu nu am primit din partea colegilor o astfel de solicitare în ceea ce-l priveşte pe Toader. De altfel, nici nu am discutat ieri cu domnul Dragnea despre subiect remanierii", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, ca răspuns la afirmaţiile lui Liviu Dragnea.

"Sunt convins că domnul Dragnea nu a făcut această afirmaţie într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliţie în care niciunul fără altul nu am putea avea majoritate", a mai spus preşedintele Senatului.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, întrebat dacă Tudorel Toader se află pe lista de remaniabili şi cum comentează laudele lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa ministrului Justiţiei, că Toader este pe locul al PSD în Guvern, nu al ALDE.

"Să nu fi făcut vreo confuzie doamna Firea (n.r.: cea care a spus că Tudorel Toader este vizat de remaniere) cu listele, că tot umblau cu liste. Nu e făcută de nimeni, am vorbit şi cu domnul Tăriceanu ieri. Ministrul Justiţiei, domnul Toader, este pe un loc al PSD, negocierea a fost foarte clară: sunt patru ministere asumate de ALDE -Energie, Mediu, Relaţia cu Parlamentul şi Externe. Celelalte sunt asumate de PSD. E foarte bine că ne exprimăm aprecierea faţă de un ministru sau altul, dar decizia e la Comitetul Executiv al PSD", a spus Liviu Dragnea.

În urmă cu câteva zile liderul PSD a făcut referire şi la postul ocupat de Călin Popescu Tăriceanu.

"Portofoliu Justiţiei e în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea. PSD ar putea susţine oamenii care. Neapartenenţa la PSD nu e o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunile. Aşa cum postul de preşedinte al Senatului ar fi revenit PSD, dar a fost decizia de la început să îl susţinem pe domnul Tăriceanu", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul BPN al PSD de luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici