Tăriceanu lansează scenariul demiterii Cabinetului Cioloş şi păstrarea lui Cioloş ca premier interimar cu puteri limitate până la parlamentare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, marţi, la Târgu Mureş, un scenariu pentru demiterea Cabinetului Cioloş şi păstrarea acestuia ca guvern interimar, cu puteri limitate, până la alegerile parlamentare.

3099 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu lansează scenariul demiterii Cabinetului Cioloş şi păstrarea lui Cioloş ca premier interimar cu puteri limitate până la parlamentare

Tăriceanu lansează scenariul demiterii Cabinetului Cioloş şi păstrarea lui Cioloş ca premier interimar cu puteri limitate până la parlamentare

"Din punct de vedere politic, din punct de vedere al performanţei Guvernului, o moţiune de cenzură se impunea de mult. Problema este oportunitatea ei. Deci discutăm două lucruri: una este performanţa guvernamentală, iar pe baza performanţei, eu nu am văzut de mult aşa catastrofă de guvern. Păcat că sunt câţiva care fac figură distinctă în Guvern, chiar şi primul ministrul Cioloş, dar el începe să preia asupra lui non-performanţa celorlalţi", a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Preşedintele Senatului a precizat că a discutat acest subiect cu Liviu Dragnea, iar decizia o vor lua după alegerile locale.

"Nu putem să nu observăm că sunt de la alegerile locale 5 luni până în toamnă, până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Mă bucură că lucrurile pe care noi le-am semnalat încep să fie ridicate şi de alte segmente ale societăţii", a adăugat Tăriceanu.

O poziţie similară a avut şi copreşedinte ALDE Daniel Constantin.

"Moţiunea de cenzură cred că era necesară acum câteva luni, de când am văzut incapacitatea Guvernului de a gestiona ţarea. Însă oportunitatea unei moţiuni de cenzură va trebui să o analizăm după alegerile locale. După alegerile locale ne vom aşeza la masă cu toţi cei care au votat împreună cu noi sau alături de care am votat noi, anume PSD, şi vom analiza oportunitatea depunerii unei moţiuni de cenzură", a adăugat Daniel Constantin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici