Tăriceanu ridică semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului: Legea salarizării unitare a trebuit să ne-o asumăm noi în Parlament. Aştept să vedem ce se întâmplă cu un alt punct

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că are semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului Grindeanu, în contextul în care legea salarizării bugetare a fost asumată de Parlament şi la fel s-ar dori să se procedeze şi în cazul Fondului Suveran de Dezvoltare.

653 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu ridică semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului: Legea salarizării unitare a trebuit să ne-o asumăm noi în Parlament. Aştept să vedem ce se întâmplă cu un alt punct

Tăriceanu ridică semne de întrebare cu privire la activitatea Guvernului: Legea salarizării unitare a trebuit să ne-o asumăm noi în Parlament. Aştept să vedem ce se întâmplă cu un alt punct

„Pot să vă spun că, sigur, am avut şi eu propriile mele semne de întrebare. De exemplu, legea salarizării unitare care era un punct esenţial al programului de guvernare comun în loc să fie promovată de Guvern a trebuit să o asumăm noi la nivelul Parlamentului ca iniţiativă parlamentară. Sigur, că procedural, politic, se poate şi aşa ceva, dar este normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de Guvern”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea Cabinetului Grindeanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că s-ar dori ca şi crearea Fondului Suveran de Dezvoltare să fie asumat de Parlament.

„Aştept acum să vedem ce se va întâmpla cu un alt punct din programul de guvernare, crearea Fondului Suveran de Dezvoltare care, de asemenea, este o chestiune esenţială pentru a ne pune în practică prin programul de Guvernare obiectivele de dezvoltare economică ale României”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a afirmat că îşi va întreba colegii din ALDE care sunt motivele de insatisfacţie pe care le au faţă de activitatea Guvernului.

„Înţeleg că, de asemenea, s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care îşi asumă acest proiect. Sigur, putem să facem şi acest proiect, dar trebuie până la urmă să înţelegem unde sunt şi de ce sunt anumite rezerve la nivelul Guvernului. Am să discut şi cu colegii mei din ALDE şi am să îi întreb dacă pe lângă motivele de satisfacţie au şi motive de insatisfacţie. Ceea ce mă interesează cel mai mult este ca angajamentele pe care ni le-am luat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire şi să respectăm calendarul”, a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici