Video Tăriceanu va discuta cu Liviu Dragnea despre posibila candidatură unică la prezidenţiale

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că va discuta cu liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru alegerea unui candidat unic PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale din 2019, însă importante sunt acum alegerile europarlamentare.

951 afișări

"Cred că este mai degrabă o interpretare a dumneavoastră a unei declaraţii făcute de domnul Dragnea şi nicidecum nu am avut discuţii cu o candidatură la prezidenţiale pentru viitor. Această discuţie va avea loc, dar e prea devreme. Mai avem mai mult de un an până la alegeri şi considerăm că această discuţie nu trebuie să aibă loc. Sigur, în prealabil trebuie să facem o analiză, trebuie să facem sondaje, studii pentru a găsi cea mai bună soluţie. Cred că la noi subiectul legat de europarlamentare este unul important. Vreau să văd care sunt temele cu care, cel puţin noi, ceilalţi nu mă interesează, dar în partid accentul îl vom pune pe selecţia temelor cu care vom merge în campania pentru europarlamentare", a afirmat, vineri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu la Parlament.

Pe 22 iulie, Liviu Dragnea a anunţat că PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE, Liviu Dragnea precizând că analiza a început deja, separat, în cadrul celor două formaţiuni.

„Candidatul (la alegerile prezidenţiale -n.r.) va fi desemnat după o analiză foarte serioasă şi riguroasă, şi nu pe orgolii. Şi este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine şi vom vedea care e varianta cu cea mai mare şansă de reuşită. Va fi o decizie raţională, nu bazată pe orgolii, pe dorinţe găunoase, ci pe dorinţa de câştig. Pentru noi e important ca Alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele. Ori va avea candidat propriu. Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Liderul PSD a mai spus că analiza a început deja, fiind posibil şi un anunţ până la finalul anului.

„Sunt analize complexe care se fac şi o s-o terminăm spre sfârşitul anului, la toamnă. E posibil (să facem şi anunţul – n.r.). Facem separat (analiza – n.r.). Este inclusă în această analiză (prezidenţiale şi europarlamentare - n.r.)”, a completat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici