Tender: La cererea soţului Alinei Bica şi a lui Mihăilescu am înstrăinat acţiunile UPRUC Făgăraş

Ovidiu Tender spune în denunţul făcut împotriva Alinei Bica că, la cererea soţului şi a consilierului acesteia, a înstrăinat acţiunile UPRUC Făgăraş, se arată în motivarea ICCJ la decizia de arestare a fostei şefe a DIICOT.

1941 afișări
Imaginea articolului Tender: La cererea soţului Alinei Bica şi a lui Mihăilescu am înstrăinat acţiunile UPRUC Făgăraş

Tender: La cererea soţului Alinei Bica şi a lui Mihăilescu am înstrăinat acţiunile UPRUC Făgăraş (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

ICCJ redă în motivarea arestării preventive a Alinei Bica fragmente din denunţul făcut de omul de afaceri Ovidiu Tender împotriva fostei şefe a DIICOT.

În denunţul făcut în 28 ianuarie, Tender spune că a fost nevoit să-l angajeze consilier pe Florin Mihăilescu, fost poliţist, care îi era consilier Alinei Bica, pentru a avea şansa unei susţineri din partea fostei şefe a DIICOT în soluţionarea în interesul său a dosarului Carom.

Astfel, el i-a oferit lui Florin Mihăilescu salariu şi alte avantaje solicitate.

Totodată, a arătat Tender în denunţ, la solicitarea lui Mihăilescu şi a soţului Alinei Bica, a înstrăinat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Făgăraş, preţul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de 1 milion de euro trebuia să fie în cash, nefiind înregistrată în contabilitate.

În motivare se mai vorbeşte de un martor din dosar, Dan Vasile, "aflat în relaţii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu soţul acesteia", care a arătat că a cumpărat acţiunile la UPRUC CTR SA, după ce i-a fost virată suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia într-un cont al său din Austria.

Martorul Dan Vasile, notează judecătorul, susţine că preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la S.C. UPRUC CTR SA a fost făcută pentru Horia Enciu, care mai încercase să achiziţioneze acţiuni la acea societate, însă nu reuşise.

"Atunci, la iniţiativa domnului director Bica Dorin şi a domnului Enciu, am mers eu şi am făcut demersurile în vederea achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni, cu precizarea că eu nu aveam bani să cumpăr acel pachet, dar aveam suport financiar de la domnul Horia Enciu care a plătit atât înfiinţarea firmei ca şi capital social, cât şi ratele pentru pachetul de acţiuni până la acest moment", spune Dan Vasile în declaraţia citată în motivare.

Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a formulat la rândul său un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici