Tensiuni la Londra. Theresa May ar fi ameninţat cu declanşarea de alegeri anticipate

Premierul britanic Theresa May şi-a ameninţat oponenţii din Partidul Conservator că va declanşa alegeri anticipate în vară dacă aceştia votează împotriva planurilor Guvernului de la Londra privind politica vamală post-Brexit, relatează presa britanică, citată de agenţia Reuters.

2178 afișări
Imaginea articolului Tensiuni la Londra. Theresa May ar fi ameninţat cu declanşarea de alegeri anticipate

Tensiuni la Londra. Theresa May ar fi ameninţat cu declanşarea de alegeri anticipate. Blocaj

Cotidianul The Times a relatat că liderii conservatori însărcinaţi cu menţinerea disciplinei i-au avertizat în legătură cu această perspectivă pe parlamentarii proeuropeni cu câteva minute înainte de un vot crucial pe tema politicii vamale.

Parlamentul britanic a respins la limită, marţi, un amendament care ar fi impus Guvernului de la Londra să încerce să negocieze o înţelegere vamală cu UE, dacă până la momentul ieşirii din UE, pe 21 ianuarie 2019, nu există un acord comercial cu Blocul comunitar.

Amendamentul, susţinut de conservatorii proeuropeni, a fost respins cu 307 voturi împotrivă şi 301 pentru.

Partidul Conservator se teme că în cazul unor noi alegeri ar putea pierde în faţa laburiştilor, care la începutul acestei luni s-au clasat mai bine în sondajele de opinie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici