Teodor Baconschi, luat în calcul de PDL pentru alegerile din Colegiul 19

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar putea candida pentru un post de deputat, din partea PDL, la alegerile parţiale organizate în Colegiul 19 din Sectorul 4 al Capitalei, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

25 afișări
Imaginea articolului Teodor Baconschi, luat în calcul de PDL pentru alegerile din Colegiul 19

Teodor Baconschi, luat în calcul de PDL pentru alegerile din Colegiul 19 (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, o decizie finală privind candidatul democrat-liberalilor urmează să fie luată de conducerea partidului şi validată într-o viitoare şedinţă a Biroului Permanent Naţional.

Teodor Baconschi deţine portofoliul Afacerilor Externe în Cabinetul Emil Boc, iar până acum a avut o carieră diplomatică.

Un alt nume vizat printre posibilii candidaţi la acest post de deputat este ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Şansele lui Funeriu de a fi desemnat candidat sunt reduse, în contextul tensiunilor sociale cu care ministrul se confruntă în sectorul educaţiei.

Liliana Mincă va fi candidatul comun al Alianţei PSD+PC la alegerile parţiale din Colegiul 19, care vor avea loc în 25 aprilie. Termenul pentru depunerea candidaturilor este 5 aprilie.

PNL nu va avea candidat la aceste alegeri, după ce nici PSD+PC nu şi-a desemnat candidat la alegerile din 17 ianuarie, câştigate de liberalul Radu Stroe.

Locul de deputat în Colegiul 19 Bucureşti a devenit vacant după demisia Danielei Popa, numită în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici