Teodorovici a vorbit despre discuţia dintre Gabriela Firea şi Carmen Dan: Prea extinsă şi puţin prea aprinsă

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat luni că discuţia dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, de sâmbătă de la întâlnirea Comitetului Executiv Naţional (Cex) de la Neptun, a fost „prea extinsă şi puţin prea aprinsă”.

609 afișări
Imaginea articolului Teodorovici a vorbit despre discuţia dintre Gabriela Firea şi Carmen Dan: Prea extinsă şi puţin prea aprinsă

Teodorovici a vorbit despre discuţia dintre Gabriela Firea şi Carmen Dan: Prea extinsă şi puţin prea aprinsă

„A fost o discuţie între două doamne care nu ar fi trebuit să aibă loc în Cex (…) au fost chestiuni care nu ţineau neapărat de Cex; e bine că se discută în partid şi la nivel de conducere, dar poate mult prea aprinsă discuţia”, a declarant ministrul Finanţelor, într-o intervenţie telefonică la RTV.

Eugen Teodorovici a precizat că discuţiile trebuie să fie purtate într-un cadru mai restrâns, precum conducerea partidului sau un birou permanent, nu în cadrul Comitetului Executiv Naţional

„Aici mi se spuneau şi mie că eventualele critici trebuie aduse întâi în forurile de partid şi aşa mai departe (…) Cu atât mai mult cu cât este o zonă de conducere în ghilimele, cred că trebuie să se discute într-un cadru restrâns acest lucru, în interiorul şi doar în interiorul partidului. Şi, dacă după aceea nu există niciun fel de consens, atunci poate lucrurile puteau să ia o altă turnură”, a adăugat Eugen Teodorovici.

„Am stat acolo să ascultăm două ore şi de o parte şi de alta argumente pro sau contra. Nu, repet, a fost prea extinsă discuţia pe acest subiect. Trebuiau să discute la un birou permanent sau într-un cadru şi mai restrâns la nivelul de conducere al patridului, cu argumente de-o parte şi de alta, cred că a fost prea extinsă discuţia şi ca să zic aşa, intensă”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Primarul Gabriela Firea susţine că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Creţu. „Trebuie să vă explic contextul. Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker (n.n. - preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker) şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corectă, până la un punct în care avea loc apărarea clădirii Guvernului. Nu au fost de acord ca manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic, extragerea celor care aruncau în jandarmi”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a menţionat că a avut „aprobarea Corinei Creţu” să discute în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la Neptun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici