Toader: Coaliţia a decis ca şcolile să fie conduse de părinţi, profesori şi administraţie locală

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că la şedinţa de sâmbătă seară a coaliţiei s-a decis ca şcolile să fie conduse de un Consiliu de Administraţie format, în proporţii egale, din părinţi, profesori şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

23 afișări
Imaginea articolului Toader: Coaliţia a decis ca şcolile să fie conduse de părinţi, profesori şi administraţie locală

Toader: Coaliţia a decis ca şcolile să fie conduse de părinţi, profesori şi administraţie locală (Imagine: Mediafax Foto/Anita Vizireanu)

Mircea Toader a precizat că majoritatea amendamentelor discutate de coaliţie au vizat Legea educaţiei. El a menţionat însă că s-au discutat "mii de amendamente" la cele trei Legi care vor fi asumate de Guvern. Toader a precizat că numai PDL a prezentat "900 şi ceva" de amendamente.

"Am discutat principalele amendamente ale grupurilor şi parlamentarilor, după această discuţie în cadrul coaliţiei urmează ca fiecare minstru să facă o analiză privind includerea acestor propuneri în legile respective, pentru ca, în şedinţa de Guvern de duminică, cele trei Legi să fie finalizate, în vederea asumării răspunderii", a spus liderul deputaţilor PDL.

Mircea Toader a spus că, printre amendamentele cele mai importante pe care s-a ajuns la un consens în coaliţie s-a aflat ş cel care vizează administrarea şcolilor.

Astfel, conducerea şcolii va fi asigurată de un consiliu de administraţie, format din o treime părinţi, o treime profesori şi o treime reprezentanţi din administraţia locală.

În plus, consursul pentru funcţia de director va fi organizat tot de acest consiliu de administraţie, directorul urmând a avea un contract cu conducerea şcolii şi cu inspectoratul şcolar.

Despre legea salarizării unice, Mircea Toader a ţinut să precizeze că nu s-a acceptat nicio majorare a salariilor parlamentarilor.

El a menţionat că, acolo unde, în legea salarizării unice, unele categorii profesionale lipseau din grilă, s-a stabilit să se meargă pe echivalarea acestor salarii.

Mircea Toader a mai spus că în şedinţa coaliţiei s-au hotărât salariile din administraţia publică locală, pe toate funcţiile, de la primar general la toţi cei aleşi. primari de comună, vicepreşedinţi, preşedinţi de Consilii Judeţene.

Liderul grupului PDL din Camera deputaţilor a ţinut să menţioneze că o parte a amendamentelor trimise de sindicate parlamentarilor a fost acceptată în urma discuţiilor de sâmbătă seară.

Reprezentanţii coaliţiei PSD-PDL s-au reunit, pentru câteva ore, sâmbătă, la Guvern, după ora 18.00, unde reprezentanţii Executivului au discutat cu cei ai sindicatelor despre salarizarea unitară.

La întâlnire au fost prezenţi Emil Boc şi Mircea Geoană, alături reprezentanţi ai coaliţiei printre care Radu Berceanu, Vasile Blaga, Constantin Niţă, Roberta Anastase, Mircea Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici