Tokes, despre propunerea Rozaliei Biro ca ministru al Culturii: Ardealul şi România merită mai mult

Europarlamentarul Laszlo Tokes critică propunerea UDMR ca Rozalia Biro să fie ministru al Culturii şi vicepremier, afirmând că aceasta denotă ”neseriozitatea cu care oficialii Uniunii se raportează la alegătorii lor" şi că "atât Ardealul, cât şi România merită mai mult".

825 afișări
Imaginea articolului Tokes, despre propunerea Rozaliei Biro ca ministru al Culturii: Ardealul şi România merită mai mult

Tokes, despre propunerea Rozaliei Biro ca ministru al Culturii: Ardealul şi România merită mai mult

Fondator al UDMR şi fost preşedinte de onoare al Uniunii, europarlamentarul Laszlo Tokes afirmă, într-un comunicat dat publicităţii vineri, că "este greşită opinia celor care credeau că odată cu demisia vicepremierului Kelemen Hunor, coroborată cu rămânerea la guvernare a UDMR-ului senatorului Verestóy Attila, Uniunea a atins cel mai jos nivel al evoluţiei sale", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei care susţin asta probabil se înşală, pentru că, iată, UDMR continuă să alunece în jos: o propune oficial în funcţia de ministru al Culturii şi de vicepremier pe Biró Rozália, perdanta scaunului de viceprimar în municipiul Oradea", afirmă Tokes în documentul citat.

Lazlo Tokes, care este şi preşedintele CNMT, mai spune că propunerea Rozaliei Biro dovedeşte "neseriozitatea" UDMR, lipsa de ataşament a liderilor acestei formaţiuni faţă de maghiarii din România, dar şi indiferenţa lor faţă de soarta ţării.

"Propunerea «şefei organizaţiei de femei» a partidului într-o poziţie atât de importantă în stat denotă neseriozitatea cu care oficialii UDMR se raporteză la alegătorii lor, demonstrează cât de mult ţin la comunitatea maghiară din Transilvania, cât de mult doresc succesul României şi al locuitorilor ei. Atât Ardealul, cât şi România merită mai mult", adaugă Laszlo Tokes.

Atitudinea critică a fostului preşedinte de onoare al UDMR faţă de fostul viceprimar al municipiului Oradea, Rozalia Biro, datează de la începutul anilor 2000, când Tokes afirma că Uniunea este "un partid etno-business", care nu face decât să asigure înflorirea afacerilor propriilor lideri, "atât cu forinţi de la Guvernul Ungariei, cât şi cu lei de la Guvernul României".

Despre Rozalia Biro, Tokes a afirmat în trecut că, împreună cu liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, şi cu preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, deputatul Szabo Odon, conduce Fundaţia Mecena, "care a deturnat 1,3 milioane forinţi", oferiţi la finele anilor 1990 de Guvernul de la Budapesta pentru construirea Centrului Cultural "Ady Endre" în judeţul Satu Mare, folosind doar o parte din bani pentru construirea la Oradea a unui "centru de petreceri" şi neputând justifica cheltuirea a 1,2 milioane de forinţi.

Rozalia Biro este propunerea UDMR pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier, a anunţat Kelemen Hunor, joi, la finalul Consiliului Permanent al organizaţiei, el precizând că această nominalizare se va afla pe masa premierului înainte de 1 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici