Tokes nu doreşte să candideze pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Parlamentului European

Laszlo Tokes anunţă că nu doreşte să candideze pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Parlamentului European, la alegerile care vor avea loc în ianuarie 2012 pentru conducerea forului legislativ european.

189 afișări
Imaginea articolului Tokes nu doreşte să candideze pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Parlamentului European

Tokes nu doreşte să candideze pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Parlamentului European (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

"Laszlo Tokes a anunţat conducerea Partidului Popular European (PPE) că nu doreşte să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European şi în a doua parte a ciclului electoral. Prin intermediul unei scrisori, din data de 2 decembrie 2011, adresate atât vicepreşedintelui grupului parlamentar al PPE, Szajer Jozsef, cât şi europarlamentarului Gyurk Andras, şeful Delegaţiei Maghiare în PPE, Tokes le-a transmis că nu îşi va mai depune candidatura pentru funcţia pe care o ocupă momentan, în cadrul alegerilor privind conducerea forului legislativ european, din ianuarie 2012", se arată într-un comunicat al lui Tokes remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Europarlamentarul mulţumeşte delegaţiei maghiare că l-a nominalizat şi l-a susţinut, alături de popularii europeni, pentru funcţia de vicepreşedinte al PE, rămasă vacantă în urma alegerii lui Schmitt Pal în funcţia de preşedinte al Ungariei.

"Continuând ceea ce am început în 2007 - pe lângă derularea sarcinilor mele în calitate de europarlamentar - doresc să îmi pun şi în cele ce urmează toată energia şi tot timpul în slujba maghiarilor de acasă, având în vedere, în mod special, schimbarea de regim a politicii privind naţiunea noastră, fundamentarea activităţii instituţionale şi creşterea mobilităţii Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, precum şi înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi patronajul meu al acestei formaţiuni", se arată în scrisoarea lui Tokes, citată în comunicat.

Conform sursei citate, în cadrul ultimei lor întâlniri - de la Budapesta - premierul Ungariei, Viktor Orban, şi preşedintele CNMT, Laszlo Tokes, au pus la punct unele detalii ale politicii de integrare naţională a comunităţilor maghiare din ţările învecinate Ungariei, întărind parteneriatul lor strategic.

"Cu această ocazie, europarlamentarul nostru ardelean i-a comunicat şefului executivului ungar intenţia sa de a pune mai mult accent, în următoarea perioadă, pe munca de acasă - pe elaborarea unor politici pentru Transilvania şi Bazinul Carpatic", se mai arată în comunicat.

Laszlo Tokes a fost ales, în luna iunie 2010, vicepreşedinte al PE, el fiind propus pentru acest post de FIDESZ şi primind susţinerea grupului PPE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici