Toma Petcu: Minele de la Lupeni şi Lonea nu se închid imediat, ci peste patru ani

Minele de la Lupeni şi Lonea nu se închid imediat, ci peste patru ani de zile pe un program de închidere şi de ecologizare aprobrat cu Comisia Europeană, este replica deputatului PNL Toma Petcu la comunicatul PSD.

249 afișări
Imaginea articolului Toma Petcu: Minele de la Lupeni şi Lonea nu se închid imediat, ci peste patru ani

Toma Petcu: Minele de la Lupeni şi Lonea nu se închid imediat, ci peste patru ani

„Repet, că am văzut şi eu comunicatul celor de la PSD, cele două mine nu se închid imediat, ci peste patru ani de zile pe un program de închidere şi de ecologizare aprobrat cu Comisia Euopeană şi dacă cumva dorim şi este necesar să prelungim, putem să facem după o discuţie cu Comisia Europeană”, spune deputatul PNL Toma Petcu.

El afirmă că „se spun foarte multe neadevăruri şi primul mare neadevăr este acela că aceste mine se închid”.

„În continuare, se scoate cărbune din aceste două mine. Avem termen de închidere 4 ani de zile, în această perioadă, oricând, Ministerul Energiei, Guvernul României şi Parlamentul, în ultimă instanţă, dacă constată că situaţia energetică actuală excepţională continuă, putem să mergem la nivelul Comisiei Europene şi să renegociem acest program de închidere, această perioadă de închidere”, adaugă Petcu.

Reacţia liberalului vine după ce social-democraţii au condamnat „categoric” votul senatorilor PNL, AUR şi USR din Comisia economică şi Comisia pentru energie prin care au respins amendamentele PSD pentru menţinerea în funcţiune a CET Paroşeni şi a minelor Lupeni şi Lonea care deservesc acest complex energetic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici