Constatarea unui europarlamentar: Campania de vaccinare din România este mult mai eficientă decât cea din Belgia

Comunicatorii oficiali din România par obosiţi şi este nevoie ca vocile cele mai credibile din societate să nu mai stea ascunse, ci să se implice în campania de vaccinare, declară europarlamentarul PMP Eugen Tomac, care spune însă că România este în faţa Belgiei în privinţa vaccinării anti-Covid-19.

592 afișări
Imaginea articolului Constatarea unui europarlamentar: Campania de vaccinare din România este mult mai eficientă decât cea din Belgia

Constarea unui europarlamentar: Campania de vaccinare din România este mult mai eficientă decât cea din Belgia

„Cele mai credibile voci din societatea românească trebuie să nu mai stea ascunse, ci să se implice cu toată convingerea în această campanie, pentru că trăim o perioadă în care teoriile conspiraţiei şi diverse formule de manipulare a cetăţenilor, inclusiv de actori statali, dacă vă uitaţi pe pagina de combatere a dezinformării a Comisiei Europene, veţi vedea doar în ultimele săptămâni peste 100 de articole prezentate drept exerciţiu de dezinformare la adresa cetăţenilor europeni şi cred că este nevoie de o solidaritate fără precedent a societăţii, prin care să-i convingem pe oameni că singura soluţie pentru a reveni la normalitate este să trecem peste orice prejudecată şi să începem să ne vaccinăm”, declară la RFI Eugen Tomac.

Eurodeputatul PMP crede că autorităţile române ar trebui să aibă o comunicare mai convingătoare în campania de vaccinare.

„Guvernul trebuie să depăşească această stare de comunicare strict instituţională, pentru că sunt cetăţeni care încă nu sunt convinşi de eficienţa vaccinului (...). Mi-aş dori ca Guvernul să poată comunica mult mai convingător şi aici trebuie să facă apel la întreaga societate, nu doar prin comunicatorii oficiali, care de multe ori par obosiţi, par că se repetă şi nu conving”, adaugă Tomac.

În opinia lui Eugen Tomac, campania de vaccinare din România este mai eficientă decât cea din Belgia, unde activează ca europarlamentar.

„Campania de vaccinare din România este mult mai eficientă decât cea din Belgia şi discut acest lucru cu belgienii cetăţeni ai regatului, care aşteaptă şi sunt uimiţi totuşi că mulţi dintre concetăţenii noştri, care chiar îşi desfăşoară activităţi constante în Belgia preferă să vină acasă să se vaccineze, pentru că este mult mai facil decât în Belgia. Deci suntem în faţa Belgiei şi e un lucru extraordinar”, conchide europarlamentaru PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici