Tomac: De ce nu este subiectul extinderii spaţiului Schengen pe ordinea de zi a Consiliului JAI?

Românii trebuie să fie vocali şi hotărâţi în a-şi cere dreptul la liberă mişcare în Europa, spune europarlamentarul PMP Eugen Tomac, în conterxtul în care aderarea României la spaţiul Schengen nu se află pe ordinea de zi a Consiliului JAI.

208 afișări
Imaginea articolului Tomac: De ce nu este subiectul extinderii spaţiului Schengen pe ordinea de zi a Consiliului JAI?

„De ce nu este subiectul extinderii spaţiului Schengen pe ordinea de zi a Consiliului JAI? Astăzi (joi - n.r.) are loc prima şedinţă a Consiliului JAI după ce la precedenta reuniune din 8 decembrie anul trecut a fost respinsă propunerea de acceptare a României. De ce nu suntem astăzi pe ordinea de zi a Consiliulul Justiţie şi Afaceri Interne? Motivul este acelaşi: Austria! Viena nu şi-a schimbat poziţia, iar Guvernul nostru tace, deşi Austria calcă în picioare Tratatul Uniunii Europene, Tratatul de funcţionare a Uniunii Europene şi Aquis-ul Schengen”, afirmă Eugen Tomac.

El spune că „Austria comite un abuz de drept şi discriminează 20 milioane de români”.

„Am reclamat acest abuz de putere la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi sunt convins că României i se va face dreptate. Pentru asta însă trebuie să fim vocali şi hotărâţi în a ne cere dreptul la liberă mişcare în Europa”, încheie Tomac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tomac,
schengen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici