Tomac, despre ALDE: Un partid cu 4% la ultimele alegeri nu îşi permite să plece de la guvernare

Preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, marţi, la RFI, despre ALDE, că un partid care a obţinut 4% la ultimele alegeri nu îşi permite să părăsească guvernarea. El a adăugat că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu are nicio perspectivă în afara guvernării.

183 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre ALDE: Un partid cu 4% la ultimele alegeri nu îşi permite să plece de la guvernare

Tomac, despre ALDE: Un partid cu 4% la ultimele alegeri nu îşi permite să plece de la guvernare

„Nu cred că ALDE părăseşte guvernarea. Un partid cu 4% cât a obţinut la ultimele alegeri nu-şi permite să plece în acest moment de la guvernare, dintr-un motiv foarte simplu, pentru că oricum în interiorul lor majoritatea optează pentru rămânerea la guvernare, în condiţiile în care ALDE a decontat tot ceea ce politic a reuşit să <<implementeze>> împreună cu PSD în ultimii ani. Deci ALDE nu are nici o perspectivă în afara guvernării”, a declarat Eugen Tomac, pentru RFI.

Liderul PMP a adăugat că schimbarea guvernului condus de Viorica Dăncilă este o soluţie bună, indiferent că se va întâmpla înainte sau după alegerile prezidenţiale.

„Acest Guvern, această majoritate trebuie să plece oricând vom vota o moţiune de cenzură, pentru că este un act de patriotism să trimiţi acest Guvern de deliranţi în Opoziţie (...). Schimbarea unui Guvern chiar înainte de alegerile prezidenţiale sau după alegerile prezidenţiale este o soluţie mult mai bună decât ceea ce avem la ora actuală la Palatul Victoria. Eu nu cred că a face politică doar vânând erorile celor care şi-au asumat actul de guvernare şi nu au realizat nici un sfert din ceea ce au promis este o soluţie”, a adăugat Tomac.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că Guvernul funcţionează din inerţie şi nu vrea să facă parte dintr-un Executiv "impotent". Liderul ALDE a avut, totodată, discuţii cu Pro România pentru a forma o alianţă.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dăncilă a mai cerut ALDE să îşi asume responsabilitatea guvernării şi să înţeleagă că un partid nu poate să fie şi la putere şi în Opoziţie.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că dacă nu va găsi consens cu ALDE, va căuta sprijin în alte formaţiuni politice, inclusiv în UDMR.

Taguri:
tomac,
alde,
guvernare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici