Tomac: Discuţiile privitoare la viitorul Cabinet se vor purta împreună cu premierul desemnat

Eugen Tomac a declarat că s-a întâlnit, luni, la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. Liderul PMP a reiterat şefului statului condiţiile PMP pentru susţinerea unui nou Executiv, precizând că discuţiile despre viitorul Cabinet de miniştri vor fi purtate împreună cu premierul desemnat.

329 afișări
Imaginea articolului Tomac: Discuţiile privitoare la viitorul Cabinet se vor purta împreună cu premierul desemnat

Tomac. Discuţiile privitoare la viitorul Cabinet se vor purta împreună cu premierul desemnat

„Am răspuns astăzi (luni - n.r.) invitaţiei Preşedintelui Klaus Iohannis de a avea, la Palatul Cotroceni, o discuţie pe marginea situaţiei politice din ţară. După analiza ultimelor evenimente, preşedintele ne-a informat că mâine (marţi - n.r.) va face desemnarea prim-ministrului României. Am reiterat, cu această ocazie, priorităţile PMP în perspectiva susţinerii noului guvern: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, necesitatea de a reduce numărul de parlamentari la 300 sau înfiinţarea unui Minister pentru Relaţia cu R. Moldova”, a scris Eugen Tomac, luni seara, pe Facebook.

Acesta a subliniat că este nevoie cât mai repede un guvern în funcţie, altfel criza politică va afecta instituţiile statului şi după alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

„Discuţiile privitoare la viitorul cabinet de miniştri se vor purta împreună cu premierul desemnat. România are nevoie de un guvern în funcţie cât mai curând! Altfel, criza politică va continua să afecteze instituţiile statului până după alegerile prezidenţiale”, a conchis Tomac.

Klaus Iohannis mai are o rundă de consultări şi marţi, la Cotroceni, unde au fost invitaţi, pe rând, Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor. Şeful statului este aşteptat ca ulterior să anunţe premierul desemnat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici