Traian Băsescu, despre invalidarea lui Liviu Dragnea: Legal, stă în picioare/ Se vrea ayatollah, vrea să stea în Kisellef şi să controleze guvernul

Prevederea din Regulamentul Camerei Deputaţilor care priveşte invalidarea unui mandat de deputat „stă în picioare” din punct de vedere legal în cazul lui Dragnea, dar PSD şi ALDE vor vota, în plen, împotrivă, a precizat, duminică, preşedintele PMP Traian Băsescu.

6348 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre invalidarea lui Liviu Dragnea: Legal, stă în picioare/ Se vrea ayatollah, vrea să stea în Kisellef şi să controleze guvernul

Traian Băsescu, despre invalidarea lui Liviu Dragnea: Legal, stă în picioare, dar PSD-ALDE vor vota împotrivă

Întrebat dacă stă în picioare prevederea legală din Regulamentul Camerei Deputaţilor în cazul Dragnea, Băsescu a răspuns: „Legal, stă în picioare, numai că aici discutăm de PSD”.

„La Comisia de validare se va da un aviz - nu are relevanţă dacă pozitiv sau negativ - se va merge la vot în plen unde PSD şi ALDE vor vota pentru validare şi cu asta se încheie discuţia pentru că la ei legea e bună doar când le convine, nu şi când nu le convine”, a spus Băsescu, la B1Tv.

El a precizat că PMP va vota împotriva validării mandatului de deputat al lui Dragnea.

Băsescu: Dragnea se vrea ayatollah, vrea să stea în Kisellef şi că controleze guvernul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la B1Tv, că prin propunerea formării unei Comisii de specialişti la PSD care să supravegheze viitorul guvern, Liviu Dragnea oferă public o soluţie de tip „Stat Islamic”, în care el însuşi se vrea a fi un ayatollah.

„El (Liviu Dragnea n.r.) face un lucru de timp Stat Islamic, adică punem un guvern, dar eu, ayatollah-ul, stau la partid în Kiseleff cu o echipă de ayatolah-i şi spunem noi Guvernul şi îl ţinem sub control. Deci pe omul ăsta l-a dus mintea să ofere public soluţia specifică statelor islamice. Cred că s-a inspirat de la Iran”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă acest lucru este legal, Băsescu a infirmat.

„Nu este legal. Miniştrii sunt controlaţi de le partd, nu de o comisie de la partid. E un abuz, strâmbăm modul de funcţionare a statului”, a spus Băsescu.

El a arătat că Dragnea nu va putea să fie premier în acest mandat din acelaşi motiv pentru care nu poate fi desemnat acum, respectiv acela că, dacă l-ar desemna, şeful statului, Klaus Iohannis, ar încălca o lege în vigoare - Legea 90/2001.

„Acest motiv se va menţie în cei patru ani de mandat, nu se schimbă parametrii juridici”, a spus Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici