Traian Băsescu şi-a reluat atacurile la adresa preşedintelui PSD: "Dragnea, tu pricepi? În locul lui Iohannis aş solicita altă propunere de premier"

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, şi-a reluat luni atacurile la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, pe tema desemnării premierului, fostul şef de stat arătând că repingerea lui Sevil Shhaideh este ''obligatorie'', iar social-democratul trebuie să colaboreze cu preşedintele Klaus Iohannis.

11561 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu şi-a reluat atacurile la adresa preşedintelui PSD: "Dragnea, tu pricepi? În locul lui Iohannis aş solicita altă propunere de premier"

Traian Băsescu şi-a reluat atacurile la adresa preşedintelui PSD: "Dragnea, tu pricepi? În locul lui Iohannis aş solicita altă propunere de premier" (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

''Dragnea, tu pricepi? Nu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh este marea problemă, ci soţul domniei sale. În locul Preşedintelui Iohannis, te-aş chema oficial şi urgent la Cotroceni şi ţi-aş solicita ferm o altă nominalizare care să îndepărteze orice risc şi suspiciune, garantându-ţi că recunosc dreptul alianţei PSD-ALDE-UDMR de a propune candidatul la funcţia de Prim-ministru'', a scris Băsescu pe Facebook.

Fostul preşedinte a adăugat că, în cazul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va proceda în consecinţă, respingerea lui Shhaideh de către Iohannis este ''obligatorie''.

''Iar, dacă Dragnea nu pricepe, responsabilitatea politică a Preşedintelui (şi nu a SRI) este maximă, iar respingerea propunerii este obligatorie. Tu pricepi, Dragnea?'', a subliniat Băsescu.

El a adăugat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să colaboreze cu şeful statului, Klaus Iohannis, dacă este sincer atunci când susţine că vrea rapid instalarea guvernului, altfel, ''totul este o demagogie care vizează amânarea măsurilor propuse de PSD''.

Sâmbătă Băsescu l-a atenţionat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că trebuie să evalueze impactul pe care îl are asupra aliaţilor României din NATO şi UE propunerea drept premier a unei ''prietene apropiate'' cu un soţ sirian cu cetăţenia română ''obţinută peste rând'', ''simpatizant deschis al organizaţiei teroriste Hezbollah, dar şi al regimului sirian al lui Bashar al-Assad''.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut joi ''public şi prieteneşte'' serviciilor secrete să precizeze dacă sunt probleme legate de premierul nominalizat şi soţul acesteia, precizând că în caz contrar va considera că zvonurile privind eventualele riscuri vin de la SRI şi SIE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici