Trăilă: Vom sesiza CE legat de modificările în legislaţia privind achiziţiile publice

PDL va sesiza Comisia Europeană în legătură cu modificările succesive din ultimele şase luni în legislaţia achiziţiilor publice, a declarat, miercuri, Cristina Trăilă, secretar executiv al PDL, fost preşedinte al ANRMAP, precizând că a fost desfiinţat rolul Corpului de Control al Autorităţii.

153 afișări
Imaginea articolului Trăilă: Vom sesiza CE legat de modificările în legislaţia privind achiziţiile publice

Cristina Trăilă, secretar executiv al PDL (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Vom sesiza Comisia Europeană cu privire la modificările din ultimele şase luni legate de legislaţia privind achiziţiile publice, care încalcă directivele europene. Vom sesiza inclusiv faptul că rolul ANRMAP prin actul legislativ recent adoptat de Parlament este desfiinţat", a precizat Cristina Trăilă, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că prin modificările legislaţiei făcute de premierul Victor Ponta "fiecare instituţie publică va cheltui bani publici după bunul plac", iar ANRMAP "este dezgolită de atribuţii, nu mai poate face control ulterior contractului de achiziţie publică".

Cristina Trăilă a mai spus că prin modificarea legislaţiei a fost eliminată, de asemenea, atribuţia ANRMAP de a face controale în ceea ce priveşte fondurile europene.

"Din 1 iulie 2013 s-a dat drumul al furt calificat din banii publici: pragul achizţiilor directe pentru bunuri şi servicii a crescut la 30 de mii de euro, iar cel pentru lucrări la 100 de mii de euro, suficient pentru ca orice primărie mică să atribuie reparaţii de drumuri fără licitaţie. În plus, regiile autonome şi companiile naţionale au liber să facă ce vor, cum vor şi când nu vor cu atribuirea contractelor de achiziţie publică, iar noi, opinia publică, nici măcar nu mai avem posibilitatea de a vedea acest lucru, pentru că nu va mai fi folosit sistemul electronic al achiziţiilor publice", a precizat Cristina Trăilă, fost preşedinte al ANRMAP.

Modificările introduse în Parlament la sistemul achiziţiilor publice exceptează de la obligativitatea organizării licitaţiilor anumite regii şi companii naţionale, pe care Guvernul le-a introdus iniţial, de la începutul anului, în categoria autorităţilor contractante, transmite ANRMAP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici