Turcan: PNL o cheamă pe Sevil Shhaideh în Parlament să explice cum au fost "tranzacţionaţi politic" banii din PNDL

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a solicitat joi Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor ca ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să fie chemată în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a da explicaţii despre modul în care au fost "tranzacţionaţi politic" banii din PNDL.

534 afișări
Imaginea articolului Turcan: PNL o cheamă pe Sevil Shhaideh în Parlament să explice cum au fost "tranzacţionaţi politic" banii din PNDL

Turcan: PNL o cheamă pe Sevil Shhaideh în Parlament să explice alocările din PNDL

"De aproape şase luni, solicităm în continuu transparentizarea criteriilor de selecţie a proiectelor, modul în care acestea sunt finanţate şi detalii despre beneficiari şi firmele care câştigă contractele. A văzut cineva vreun detaliu despre aceste proiecte? Acum, după ce Grindeanu a recunoscut incompetenţa flagrantă a PSD şi faptul că proiectele din PNDL sunt tranzacţionate politic, ca la piaţă, am decis să o invităm pe doamna ministru Shhaideh în Parlament, luni, în cadrul şedinţei dedicate orei guvernului, să ne răspundă la întrebări", a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a afirmat că "reglarea de conturi dintre cele două tabele din PSD" a arătat că PNDL "nu este un program pentru dezvoltare, ci unul pentru sifonare de bani publici".

"Reglarea de conturi dintre cele două tabere din PSD a confirmat ceea ce noi spunem încă din luna ianuarie, atunci când s-a adoptat OUG nr. 6/2017 şi Legea bugetului de stat. Poate că atunci nu ne-au crezut prea mulţi, însă, să sperăm că acum îi vor crede pe cei din PSD care au recunoscut că PNDL nu este un program pentru dezvoltare, ci un program pentru sifonare de bani publici, un program de şantaj şi negociere cu autorităţile administraţiei publice locale. Am susţinut încă din ianuarie că PNDL, etapa a II-a, nu reprezintă decât o modalitate de împărţire a banilor pe criterii discreţionare, pur politice, fără nici o legătură cu nevoile comunităţilor locale. Dragnea ordonă, Sevil execută!", a spus Turcan.

Turcan a afirmat că speră că PSD nu va respinge solicitarea liberalilor în Biroul Permanent, aşa cum a făcut cu ultimele două solicitări ale PNL, "când l-au sechestrat pe ministrul finanţelor, numai ca să nu dea explicaţii asupra legii salarizării unitare".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici