Ucraina se pregăteşte pentru o iarnă fără căldură. Bombardamentele ruseşti au redus capacitatea energetică a ţării

  • Ucrainenii se pregătesc pentru iarnă cu încălzire puţină spre deloc
  • Temperaturile în mai multe zone din ţară sunt deja sub zero grade
  • Zelenski afirmă că jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei este paralizată de Rusia
356 afișări
Imaginea articolului Ucraina se pregăteşte pentru o iarnă fără căldură. Bombardamentele ruseşti au redus capacitatea energetică a ţării

Ucraina se pregăteşte pentru o iarnă fără căldură. Bombardamentele ruseşti au redus capacitatea energetică a ţării

Criza energetică se acutizează în Ucraina pe fondul războiului. Tot mai mulţi oameni duc lipsă de apă, curent şi căldură. Temperaturile au scăzut deja sub punctul de îngheţ, ceea ce face ca disconfortul să fie unul vizibil.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe oameni să conserve puterea, în special în zonele puternic afectate precum Kiev, Vinnytsia în sud-vest, Sumy în nord şi Odesa la Marea Neagră.

„Daunele sistematice aduse ansamblului nostru energetic din cauza teroriştilor ruşi sunt atât de mari încât toţi oamenii şi întreprinderile noastre ar trebui să fie atenţi şi să-şi redistribuie consumul pe tot parcursul zilei. Încercaţi să vă limitaţi consumul personal de energie electrică”, a declarat Zelenski.

Milioane de ucraineni sunt nevoiţi să trăiască în aceste condiţii cel puţin până la sfârşitul lunii martie, a declarat furnizor local de energie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici