UDMR, de acord cu asumarea răspunderii pe Codul Muncii. Urmează o întâlnire cu Boc şi Botiş

UDMR este de acord cu asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pentru Codul Muncii, subiect care a fost discutat la întâlnirea de luni dimineaţă a membrilor Coaliţiei de guvernământ, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, liderul senatorilor Uniunii, Fekete-Szabo Andras Levente.

11 afișări
Imaginea articolului UDMR, de acord cu asumarea răspunderii pe Codul Muncii. Urmează o întâlnire cu Boc şi Botiş

UDMR, de acord cu asumarea răspunderii pe Codul Muncii. Urmează o întâlnire cu Boc şi Botiş (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am discutat despre Codul Muncii, respectiv angajarea răspunderii Guvernului pentru acest proiect de act normativ, dar nu înainte de a avea şi o discuţie cu grupurile parlamentare şi, după aceea se va lua decizia în Guvern", a afirmat senatorul, referitor la conţinutul convorbirilor din coaliţie.

"UDMR este de acord cu asumarea răspunderii", a spus el arătând că acelaşi punct de vedere este împărtăşit şi de celelalte formaţiuni ale coaliţiei.

"Dacă se merge pe filiera normală, către sfârşitul anului, după calendar şi după cum lucrează Parlamentul, mai repede de septembrie-octombrie nu am putea avea Codul Muncii. Suntem legaţi de anumite chestiuni, angajamente la Comisia Europeană şi trebuie să fim în termen", a a explicat senatorul opţiunea pentru o angajare a răspunderii.

Premierul Emil Boc şi Ministrul Muncii, Ioan Botiş, se vor întâlni, marţi dimineaţa, cu grupurile parlamentare reunite ale UDMR, pentru a discuta pe tema Codului Muncii, a precizat, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor Uniunii, Mate Andras Levente.

Întânirea va avea loc la ora 9.00, la grupului UDMR de la Camera Deputaţilor.

Premierul Emil Boc a anunţat, luni, că liderii coaliţiei de guvernare propun asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii, precizând că în perioada următoare vor avea loc consultări şi cu grupurile parlamentare.

Emil Boc a precizat că va avea discuţii pe tema Codului Muncii cu fiecare grup parlamentar din coaliţie, luni urmând să aibă, la ora 15.00, o întâlnire cu deputaţii minorităţilor naţionale, iar marţi cu grupurile UDMR şi PDL.

El a mai spus că în perioada următoare va menţine şi continua dialogul cu partenerii sociali, cu sindicatele şi patronatele şi va ţine cont de amendamentele parlamentarilor în cadrul procedurii de asumare a răspunderii Guvernului pe Codul Muncii.

Emil Boc a precizat că în urma acestor consultări Guvernul va lua decizia finală în privinţa asumării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici