UDMR, deschisă oricărei formule de guvernare care asigură stabilitate

UDMR va fi deschisă către orice formulă de guvernare care asigură stabilitate în România, o majoritate parlamentară transparentă privind susţinerea guvernului şi un program corespunzător privind combaterea crizei, a declarat, luni, preşedintele UDMR, Marko Bela, după şedinţa Consiliului Permanent.

19 afișări
Imaginea articolului UDMR, deschisă oricărei formule de guvernare care asigură stabilitate

UDMR, deschisă oricărei formule de guvernare care asigură stabilitate (Imagijne: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Marko a spus că în cadrul acestui for de conducere al Uniunii a fost întărită intenţia de colaborare în continuare cât mai strâns cu PNL.

"Dorim, în continuare, să ne corelăm şi să ne consultăm cât mai strâns cu colegii noştri din PNL", a afirmat liderul UDMR.

Întrebat dacă UDMR va intra la guvernare cu PDL doar alături de PNL, Marko a arăspuns că Uniunea nu a stabilit "condiţii exclusive" în acest sens.

"Ar fi de dorit să mergem împreună, în continuare, aşa cum a stabilit, către o anumită formulă, noi doi nicicum nu avem majoritate", a menţionat preşedintele UDMR.

Chestionat referitor la solicitarea PNL de a da primul-ministru, Marko Bela a arătat că în Consiliul Permanent nu s-a discutat despre persoana primului-ministru.

Întrebat dacă o astfel de propunere este realistă, Marko a afirmat că PNL este un partid serios, foarte apropiat UDMR, şi Uniunii i-ar conveni o astfel de variantă.

"Deocamdată nici nu vorbim despre o majoritate politică. În Parlament sunt patru formaţiuni politice şi sunt posibile diferite formule majoritare şi nu cred că în acest moment noi am putea să stabilim care va fi majoritatea guvernamentală", a spus liderul Uniunii.

El a spus că, probabil, va avea şi o discuţie cu preşedintele PDL, Emil Boc. "Eu cred că în această perioadă trebuie să discutăm cu toate partidele", a declarat el, adăugând că a convenit cu acesta ca între UDMR şi PDL să existe discuţii "cât mai repede". "Nu e vorba, deocamdată de negocieri, vreau să subliniez acest lucru", a spus Marko.

Întrebat dacă le recomandă liberalilor să nu excludă, din principiu, o colaborare cu PDL şi preşedintele Traian Băsescu, Marko Bela a arătat că nu se poate exclude acest dialog. "Eu nu aş impune PNL cu cine să discute şi cu cine nu. Noi nu excludem un dialog nici cu PSD, nici cu PDL şi cu PNL, în mod firesc, vrem să avem un dialog permanent", a subliniat liderul UDMR.

Pe de altă parte, Marko Bela a apreciat că ori PDL ori PSD trebuie să facă parte dintr-o majoritate guvernamentală, fiindcă altfel nu se poate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici