Udrea: Eu şi susţinătorii mei nu vom candida pentru BPN al PDL. Rămânem în partid ca opozanţi ai USL

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, luni, că ea şi susţinătorii moţiunii sale pentru şefia PDL nu vor candida pentru noul BPN, vor rămâne în partid ca un "grup cu o identitate bine definită" şi vor face o opoziţie la USL şi nu la actuala conducere a partidului.

302 afișări
Imaginea articolului Udrea: Eu şi susţinătorii mei nu vom candida pentru BPN al PDL. Rămânem în partid ca opozanţi ai USL

Udrea: Eu şi susţinătorii mei nu vom candida pentru BPN al PDL. Rămânem în partid ca opozanţi ai USL (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am discutat cu colegii, susţinătorii mei în competiţia în interiorul partidului şi am decis că nu vom negocia, nu numai în numele meu, dar şi în numele moţiunii «Un nou PDL, o nouă Românie», cu reprezentanţii susţinătorii lui VaVasile Blaganu vom participa la viitorul BPN, dar vom rămâne în partid, vom face opoziţie adevărată la USL", a anunţat ElElena Udrea

Udrea a mai spus că grupul său va fi unul cu "o identitate bine definită" şi se va bate pentru electoratul de centru-dreapta şi pentru a face ce a promis în moţiune.

"Cei care au crezut şi cred în principiile moţiunii mele îşi vor dedica activitatea în interiorul partidului pentru întărirea partidului, pentru sprijinirea organizaţilor judeţene, nu vom face opoziţie la actuala conducere", a adăugat Udrea.

Udrea a mai spus că nu are nimic de negociat cu Vasile Blaga, "nici încrederea şi nici dorinţa de schimbare a celor care au votat moţiunea" sa.

Întrebată dacă va participa la întâlnirea lui Vasile Blaga cu grupurile parlamentare, Udrea a spus că susţinătorii ei care sunt parlamentari vor veni.

"În seara asta, sigur. Personal, cred că sunt undeva la televizor, dar colegii parlamnetari vor merge la întâlnirea cu parlamentarii", a precizat Elena Udrea.

Ea a mai spus că împreună cu susţinătorii săi nu are nicio problemă să mergă la întâlnirile cu grupurile parlamentare.

"Nu avem nicio problemă să mergem la întâlnire, suntem parlamentari, mulţi sunt membri ai Colegiului Director şi vor merge la Colegiul Director. Nu vom face parte din BPN, nu vom depune nicio candidatură", a arătat Udrea.

Ea a mai spus că jumătate din oameni au votat şi au susţinut moţiunea sa, ceea ce înseamnă că îşi doresc o schimbare.

"Am spus de la început, chiar dacă voi rămâne în PDL, voi continua să lupt din interioprul PDL cu USL, nu o să facem o opoziţie la actuala conducere", a mai spus Udrea.

Ea a adăugat că nu va recunoaşte niciodată ce s-a întâmplat sâmbătă, dar nu mai are altceva de făcut decât să ia act.

Udrea a mai spus că nu crede că vor exista excluderi din partid. "Noi o să spunem lucrurile în care credem, în spatele nostru se află jumătate de partid, va fi greu să excluzi jumătate de partid", a mai spus Udrea.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că preşedintele PDL Vasile Blaga o invită pe Elena Udrea la o discuţie în vederea pregătirii alegerii BPN, iar PDL aşteaptă din partea acesteia "încetarea agitaţiei mediatice pe care o face arătând că este timpul ca denigrarea partidului să înceteze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici