Udrea: Voi respecta decizia PDL privind televiziunile

Liderul PDL Elena Udrea a declarat, vineri, că va respecta decizia ca democrat-liberalii să nu participe la emisiuni Antena 3 şi Realitatea TV, că este o formă de protest şi că de multe ori presa minte, ministrul precizând, în acest context, că nu s-a născut la Pleşcoi, aşa cum susţin unii ziarişti.

200 afișări
Imaginea articolului Udrea: Voi respecta decizia PDL privind televiziunile

Udrea: Voi respecta decizia PDL privind televiziunile (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Categoric voi respecta decizia partidului. Şi eu fac parte dintre miniştrii sau persoanele publice care a trebuit întotdeauna să fac zeci de solicitări de drepturi la replică, să iau atitudine fie pe blogul personal, fie ori de câte ori am avut ocazia să mă explic public faţă de felul incorect în care s-au spus lucruri despre mine, în care a fost tratată imaginea mea", a spus Udrea.

Ea consideră că decizia PDL este "o formă de protest" faţă de modalitatea în care este tratat partidul de cele două televiziuni. "Este o formă de protest a partidului faţă de modalitatea în care este tratat de cele două televiziuni, care, probabil, că această formă de protest va înceta în momentul în care şi televiziunile vor avea o abordare corectă, nici vorbă pozitivă sau nu ne aşteptăm să fim susţinuţi, ci pur şi simplu să fie o abordare corectă şi profesionistă".

Udrea a arătat că i-a fost afectată imaginea de foarte multe ori prin neadevăruri spuse despre ea, un exemplu fiind acela că s-a născut la Pleşcoi.

"Un politician este cotat ca urmare a imaginii pe care o are. Faptul că se spun anumite lucruri despre un om politic neadevărate, fără să i se dea dreptul la replică, fără să i se dea posibilitatea să corecteze informaţiile greşite şi spuse cu rea-credinţă, îi afectează imaginea. (...)Va dau clasicul exemplu, cu locul meu de naştere. Nu este un exemplu de situaţie care mi-ar fi afectat imaginea , ci de neadevăr care a devenit o certitudine pentru foarte mulţi români şi anume că eu m-aş fi născută în Pleşcoi", a explicat Elena Udrea.

Udrea a arătat că această situaţie a fost generată de faptul că "presa spune în continuare lucrul acesta", indiferent de câte ori ministrul Dezvotării regionale a protestat şi a precizat că este din Buzău.

"Îmi plac cârnaţii de Pleşcoi, dar eu nu am trecut niciodată prin această localitate. Pe foarte mulţi români, dacă i-aţi întreba, veţi vedea că vor spune că Elena Udrea este din Pleşcoi", a adăugat Udrea.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, joi, ca reprezentanţii formaţiunii să nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV şi Antena 3, până când aceste posturi nu vor reveni "la informarea critică dar corectă a opiniei publice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici