Un consilier general anunţă cine s-a înscris în cursa internă din PNL pentru Primăria Capitalei. Printre candidaţi se numără purtătorul de cuvânt şi un senator

Consilier general Ciprian Ciucu a anunţat, pe Facebook, că în cursa internă a PNL pentru Primăria Generală a Capitalei s-au mai înscris purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, şi senatorul liberal Florin Cîţu.

977 afișări
Imaginea articolului Un consilier general anunţă cine s-a înscris în cursa internă din PNL pentru Primăria Capitalei. Printre candidaţi se numără purtătorul de cuvânt şi un senator

Un consilier general anunţă cine s-a înscris în cursa internă din PNL pentru Primăria Capitalei. Printre candidaţi se numără purtătorul de cuvânt şi un senator

"În cursa internă din PNL pentru PMB s-au mai înscris Ionel Dancă şi Florin Cîţu. Le urez succes, sper să avem o campanie plină de conţinut, iar cel mai bine pregătit dintre noi să meargă mai departe!", a scris Ciprian Ciucu, într-o postare pe Facebook.

Consilierul general al Municipiului Bucureşti este primul liberal care şi-a anunţat încă de la începutul lunii august intenţia de a candida pentru funcţia de primar general la următoarele alegeri locale. Cu toate acestea, Ciucu şi-a depus candidatura, ca să primească sprijinul din partea PNL pentru a intra în competiţia pentru PMB în ultima zi când putea fi făcute înscrierile, respectiv joi, 15 noiembrie.

"Desemnarea candidaţilor se va face printr-un sondaj de opinie care va măsura notorietatea, încrederea, intenţia de vot şi potenţialul de creştere. În acest moment eu stau foarte bine (zic eu) la potenţialul de creştere, deci am mult de muncit până în martie 2019, atunci când se va trage linie. Acesta este doar începutul pentru mine: dacă vă hotărâţi că merit sprijinul vostru pentru a câştiga această competiţie internă (cu măsurătoare externă) vă rog să mi-l acordaţi. Sunt conştient că obţinerea acestei nominalizări nu mă face automat candidatul Opozitiei ci doar doar unul dintre campionii cu care Partidul Naţional Liberal se va prezenta la masa negocierilor cu forţele politice compatibile care îşi doresc, alături de noi, să trăim într-un oraş european şi într-o ţară europeană", a spus Ciprian Ciucu, într-o postare, joi, pe Facebook.

Tănase Stamule, lector universitar doctor în cadrul catedrei de Administrarea Afacerilor – UNESCO, ar vrea să se înscrie în cursa internă pentru alegerile locale, pentru primăria Sectorului 1, au precizat surse liberale pentru MEDIAFAX.

De asemenea, tot pentru Sectorul 1 ar vrea să candideze şi Violeta Alexandru, actualul consilier al liderului PNL, Ludovic Orban, au adăugat sursele citate. Alexandru a fost ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în Cabinetul Cioloş.

În cercurile liberale există discuţii pentru ca PNL să negocieze la un moment dat cu USR, MRÎ, formaţiune lui Cioloş, şi alte partide politice de dreapta, în vederea susţinerii candidatului liberal la Primăria Generală, potrivit surselor menţionate.

Pe 11 octombrie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, despre candidaturile liberalilor la primăriile de municipii şi Primăria Capitalei, că înscrierile vor avea loc până pe 15 noiembrie, urmând ca până la 15 martie candidaţii să fie în campanie.

"BPN a luat decizia de a vota procedura de desemnarea a candidaţilor PNL la funcţiile de primari în municipiile, reşedinţele de judeţ, Bucureşti, şi în sectoare. Depunerea candidaturilor se va face până la data de 15 noiembrie. Între 15 noiembrie şi 15 martie candidaţii vor intra într-o campanie atât internă cât şi în exteriorul PNL. Campania se va termina la 15 martie. Între 15 martie şi 15 aprilie se vor efectua sondaje de opinie în fiecare municipiu de judeţ, cu case de sondare care sunt agreate de conducerea partidului, iar desemnarea candidaţilor va fi făcută în conformitate cu procedura statutală, pe baza rezultatelor sondajelor de opinie", a explicat Orban.

Liderul PNL a adăugat că liberalii care vor candida vor avea o campanie pozitivă, nefiind permisă atacarea contracandidaţilor.

"Fiecare candidat va trebui să vină cu un program de guvernare locală care să ofere soluţii pentru rezolvarea marilor probleme din fiecare municipii de jueţ şi cu un plan de campanie. Candidaţilor care sunt înscriţi în cursă nu le este permis să atace cotracandidaţii din PNL, acest criteriu fiind un criteriu eliminator. Comunicarea publică a candidaţilor va fi exclusiv pozitivă. Vor prezenta soluţiile pe care le au la problemele cu care se confruntă cetăţenii", a conchis Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici