Un deputat al PNL susţine că ar trebui "semi-oficializată" instituţia "Primei Doamne"

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susţine, într-o declaraţie remisă duminică agenţiei MEDIAFAX, că ar trebui luată în calcul o "semi-oficializare" şi în România a instituţiei "Primei Doamne", similar situaţiei din SUA.

160 afișări
Imaginea articolului Un deputat al PNL susţine că ar trebui "semi-oficializată" instituţia "Primei Doamne"

Carmen şi Klaus Iohannis (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

"Asta nu înseamnă, fireşte, că «Prima Doamnă» joacă un rol instituţional efectiv în stat, că este beneficiara unor privilegii, ci doar că – în cazul în care doreşte să se implice – patronează evenimente umanitare, culturale, educaţionale, beneficiind în acest sens, după modelul Casei Albe, de un «birou al Primei Doamne» la Cotroceni şi de un program public", a spus deputatul, în contextul sărbătoririi Zilei internaţionale a Femeii.

Deputatul PNL crede că punerea în discuţie a unui astfel de subiect este "o provocare" şi ocazia de a măsura "sociologic dacă România e pregătită pentru un astfel de simbol", întrucât societatea nu mai poate rămâne blocată "timp de două-trei generaţii în «sindromul Elena Ceauşescu»".

"În opinia mea – şi fără a personaliza – implicarea soţiei preşedintelui în viaţa civică va creşte în următorii ani; va exista oricum, aşadar, o instituţie de facto a Primei Doamne. Şi ar fi mai bine să dăm acestei cvasi-instituţii posibilitatea de a face lucrurile într-un mod profesionist şi aşezat. Pe fondul atenţiei de care se bucură soţia şefului de stat - oricare ar fi el - Prima Doamnă poate atrage atenţia asupra unor cauze particulare, în beneficiul cetăţenilor români", a mai susţinut deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici